FILIP ZUBČIĆ OSVOJIO SREBRO NA SVJETSKOM PRVENSTVU: / Hrvatski skijaš napravio senzaciju u Cortini

Image

Francuz Mathieu Faivre osvojio je zlatnu medalju, no treba čestitati Zubčiću koji je napravio zaista velik uspjeh

16.2.2021.
15:45
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo. Filip je u finalu izgubio od francuskog skijaša Mathieua Faivrea. Bio je ovo Zubčićev prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u karijeri.

Zubčić je u finalu već nakon prve vožnje bio u zaostatku od 23 stotinke protiv favoriziranog Francuza, a u drugoj vožnji Faivre je samo potvrdio svoj status favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni hrvatski skijaš je na putu do finala bio je bolji od Nijemca Stefana Luitza, potom u četvrtfinalu od Amerikanca Rivera Radamusa, te u polufinalu od Švicarca Loica Meillarda. Nažalost, pobjednički niz prekinuo je Faivre.

Prva je to medalja za hrvatsko skijanje nakon kombinacijskog srebra Ivice Kostelića u Schladmingu 2013. godine, te deseta ukupno. Broncu je osvojio Švicarac Loic Meillard koji je bio bolji od Nijemca Alexandera Schmida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćao se iz ponora

Zanimljivo, Zubčić je na svakoj stepenici na putu do zlata, osim u finalu, prvo startao na sporijoj plavoj stazi, a potom na crvenoj dostizao zaostatak.

Luitz je u prvoj vožnji osmine finala imao 23 stotinke sekunde prednosti, no Zubčić je drugom vožnjom nadoknadio zaostatak i na koncu slavio sa 0.20 sekunde prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu ga je čekao Amerikanac River Radamus. Nakon prve vožnje Amerikanac je imao 34 stotinke sekunde prednosti, no Filip je fantastičnom drugom vožnjom slavio sa 0.62 sekunde prednosti.

Slijedio je polufinalni okršaj sa Švicarcem Loicom Meillardom i nova pobjeda hrvatskog skijaša. Švicarac je prvu vožnju na bržoj crvenoj stazi završio s pola sekunde prednosti, no Filip je još jednom nadoknadio zaostatak i sa svega dvije stotinke sekunde prednosti ušao u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greška u finalu

U finalu je Zubčić u prvoj vožnji startao na crvenoj stazi, bio je u prednosti, no u središnjem dijelu staze je napravio pogrešku i na koncu je imao 0.23 sekunde zaostatka. Nažalost, u drugoj vožnji nije uspio nadoknaditi zaostatak i na koncu je bio drugi.

Osim Zubčića, u jutarnjim kvalifikacijama nastupio je i Istok Rodeš, ali nije uspio izboriti plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:45 - Ipak je prevelika bila prednost Faivrea. Zubčić mora biti zadovoljan srebrnom medaljom. Svaka čast našem skijašu.

15:34 - Zubčić ima 23 stotinke zaostatka nakon prve vožnje, Francuz je u prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:21 - Zubčić je u finalu! Kakva vožnja hrvatskog skijaša. Opet je nadoknadio veliki zaostatak i osigurao sebi najmanje srebrnu medalju. Svaka čast, Filipe! U finalu će skijati protiv Francuza Faivrea.

15:20 - Meillard je bio brži u prvoj vožnji, a Zubčić ima zaostatak od pola sekunde. Idemo u drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:03 - Zubčić ide u polufinale! Radamusa Rivera pomeo je u drugoj vožnji i sad mu slijedi okršaj s Loicom Meillardom koji je bio najbrži u kvalifikacijama.

14:30 - Zubčić je bio brži od Stefana Luitza, nadoknadio je 23 stotinke i pobijedio Nijemca za plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:00 - Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić plasirao se u polufinale natjecanja u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Zubčić je ostvario sedmo vrijeme na crvenoj stazi u kvalifikacijama sa 85 stotinki zaostatka za najbržim Švicarcem Loicom Meillardom, dok je Rodeš također nastupio na crvenoj stazi te je ostvario 12. rezultat sa 1.29 sekundi iza Meillarda, a plasman u osminu finala izborilo je po osam najbržih skijaša s crvene i plave staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Zubčić osminu finala izborio kao 13. te će za suparnika u nokaut fazi imati četvrtog iz kvalifikacija Nijemca Stefana Luitza.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo