USPIO PREOKRET: / Južnoafrikanci rastužili Velšane i ušli u polufinale

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Ragbijaši Južnoafričke Republike prvi su polufinalisti ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, oni su u dramatičnom četvrtfinalu na Twickenhamu svladali Wales sa 23:19 (12:13).

17.10.2015.
19:54
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Ključni trenutak utakmice dogodio se pet minuta prije kraja kada je JAR kod zaostatka 18-19 postigla svoje jedino polaganje na utakmici i to nakon što je Duane Vermuelen dodavanjem iza leđa pronašao Fouriea du Preeza za 23-18.

Pollard promašio pretvaranje

Handre Pollard, koji je do toga trenutka postigao sve poene za JAR, pet kaznenih udaraca i jedan "drop goal" promašio je pretvaranje za dva boda kojim bi povećao prednost "springboksa", ali Walesu je svejedno trebao "try" u posljednjih pet minuta kako bi preokrenuli rezultat, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini "try" za Wales na utakmici postigao je Gareth Davies u 18, minuti, dok su svi ostali bodovoi bili djelo Dana Biggara, koji je pogodio jedno pretvaranje, tri kaznena udarca, te jedan "drop goal".

Wales vodio na poluvremenu

Wales je bio aktivnija i bolja momčad u prvom poluvremenu, ali zahvaljujući vrlo preciznom Pollardu, koji je pogodio sva četiri kazenna udarca za JAR, na odmor se otišlo samo sa 13-12 za Velšane. U nastavku se situacija promijenila, gotovo se čitavo vrijeme igralo na polovici terena koji je pripadao Walesu, a JAR je svoju dominaciju okrunio pobjedničkim pogotkom u 75. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JAR će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Novi Zeland - Francuska.

Australija - Škotska i Irska - Argentina

Preostala dva četvrtfinala igraju se u nedjelju, od 14 sati u Cardiffu se sastaju Irska - Argentina, a od 17 sati na Twickenhamu će snage odmjeriti Australija i Škotska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni dvoboji na programu su sljedećeg vikenda, a finale će se igrati 31. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo