POČIVAO U MIRU / Umro bivši svjetski prvak koji je prošle godine intervjuom o svojoj tragičnoj sudbini dirnuo svijet

Image
Foto: profimedia.hr

Bio je svjetski i dvostruki europski prvak, a od 2017. godine vodio je bitku s leukemijom. Preminuo je u četvrtak u Munchenu

17.2.2023.
10:57
profimedia.hr
VOYO logo

Tim Lobinger preminuo je nakon duge i teške bolesti u 50. godini. Bivši svjetski i europski prvak u skoku s motkom od 2017. godine se borio s leukemijom. Godinu dana kasnije činilo se kao da je uspješno izašao iz bitke s teškom bolešću no već 2020. su se problemi ponovno vratili. Preminuo je u četvrtak u Munchenu.

Lobinger je prošle godine dao dirljiv intervju za njemački Bild, a njegova potresna priča je obišla svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za mene više nema spasa'

"Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U veljači su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, pozabaviti se sahranom i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše", kazao je bivši atletičar u studenom 2022. godine.

Već tad je izgledao neprepoznatljivo. Na svojih 193 centimetra visine imao je tek 66 kilograma, a veći dio godine je proveo u bolnici. Tad je izgledalo kao da se pomirio sa svojom tragičnom sudbinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragičan kraj atletskog velikana

"To nije pravi život. Život vrijedan življenja odvija se izvan bolnice. Opet, uvijek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vrijedi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu provesti sa svojom obitelji", konstatirao je Lobinger u tom intervjuu

Tim Lobinger je nekadašnji svjetski dvoranski prvak u skoku s motkom, a dva puta je pobjeđivao i na Europskom prvenstvu. U njegovoj kolekciji su se našle još jedna europska bronca i jedno europsko srebro, a nakon karijere radio je kao kondicijski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo