UKRAJINSKA IZBJEGLICA S BORAVIŠTEM U HRVATSKOJ DOBILA STIPENDIJU: / Dodijeljena joj je na zahtjev HOO-a

Image
Foto: AFP
13.10.2017.
15:19
AFP
VOYO logo

Stipendija je dodijeljena na temelju zahtjeva Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je Olimpijskoj solidarnosti odaslan slijedom Olijnikovljeve zamolbe za uključenje u program Olimpijske solidarnosti "Potpora za sportaše izbjeglice" (Refugee Athlete Support).

Nakon dobivenih očitovanja od Hrvatskog teniskog saveza i ureda UNHCR-a u Hrvatskoj da Oleksandra zadovoljava propisane uvjete za sudjelovanje u tom programu (potvrđen izbjeglički status, kao i dokazane vrhunske rezultate u pojedinačnom sportu), administracija HOO-a u lipnju je poslala njezinu kandidaturu prema MOO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZNAČAJNA POMOĆ: MOO stipendira 12 hrvatskih sportaša sve do Olimpijkih igara u Tokiju

Mjesečni iznos stipendije od 1500 američkih dolara, namijenjen je pokriću troškova vezanih za treninge i natjecanja sportašice, a za provedbu programa odgovoran je Hrvatski olimpijski odbor. Stipendija će se isplaćivati do kraja četverogodišnjeg plana Olimpijske solidarnosti MOO-a (do 2020. godine), odnosno dok bude ispunjavala propisane uvjete.

Najvažniji podatak iz sportskog životopisa mlade Ukrajinke (rođena je 2001. godine) s porečkom adresom jest činjenica da je aktualna hrvatska dvoranska prvakinja te prošlogodišnja dvostruka državna prvakinja u parovima - u dvorani i na otvorenom. Za hrvatsku reprezentaciju nastupila je već u uzrastu od 12 godina (U-12), potom i u U-14 vrsti, a, prema postignutim rezultatima, kandidira i za našu U-16 reprezentaciju. I na pojedinačnom planu ostvarila je nekoliko zapaženih nastupa u međunarodnoj konkurenciji (dva finala i dva treća mjesta iz 2016. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oleksandra Olijnikova je članica TK Pro2000 iz Poreča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo