U ZAGREB STIŽU VJEŽBAČICE IZ CIJELE EUROPE: / Otkrijte zašto je ritmička gimnastika jedan od najljepših sportova

Image
Foto: Privatni album

Gimnastički klub Maksimir i ove je godine domaćin Međunarodnog svibanjskog turnira u ritmičkoj gimnastici koji će se održati 27. i 28. svibnja u sportskoj dvorani XV.

15.5.2017.
13:55
Privatni album
VOYO logo

Na 37. izdanje Svibanjskog turnira uz klubove iz Hrvatske pozvani su oni iz Švicarske, Izraela, Kanade, Austrije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Italije, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rusije, Slovenije, Slovačke i Srbije. Očekuje se da će sudjelovati oko 110 vježbačica u osam kategorija: mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke, seniorke A i B programa, kao i C programa grupne vježbe.

Larisa Lipovac prva na EP-u i SP-u

Gimnastički klub Maksimir je, inače, započeo s radom davne 1965. i danas ima preko 120 članica u različitim programima: grupe predškolskog uzrasta, školskog uzrasta, te grupe C, B, A natjecateljskog programa. Klub je i najtrofejniji gimnastički klub s najdužom tradicijom njegovanja ritmičke gimnastike u Hrvatskoj. Mnoge vježbačice, trenerice i sutkinje iz GK Maksimira obilježile su razvoj ritmičke gimnastike u našoj domovini, a prva predstavnica samostalne Hrvatske na Europskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici 1992. te na Svjetskom prvenstvu 1993. godine bila je tada najbolja klupska seniorka i danas poznata plesna stručnjakinja Larisa Lipovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ciljeva turnira je daljnja promocija, popularizacija i razvoj ritmičke gimnastike u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo