DVOJICA OSVOJILI BODOVE / Tri Hrvata nastupila na američkom slalomu: Kolega u TOP 10, Zubčić solidan

Image
Foto: profimedia

Feller je nakon prve vožnje bio četvrti, no odličnim drugim nastupom se probio na vrh poretka ostvarivši šestu pobjedu u Svjetskom kupu, pri čemu šestu u slalomu, a četvrtu ove sezone.

25.2.2024.
23:34
profimedia
VOYO logo

Austrijanac Manuel Feller pobjednik je osmog slaloma sezone Svjetskog kupa u američkom skijalištu Palisades Tahoe, Samuel Kolega je bio deseti, dok je Filip Zubčić zauzeo 13. mjesto.

Image
ŠVICARCU TREĆI ZAREDOM /

Zubčić napravio veliku pogrešku, Odermatt osvojio veliki kristalni globus

Image
ŠVICARCU TREĆI ZAREDOM /

Zubčić napravio veliku pogrešku, Odermatt osvojio veliki kristalni globus

Austrijanac je na koncu imao 0.28 sekundi bolje vrijeme od Francuza Noela Clementa, dok je treće mjesto sa 0.38 sekundi zaostatka osvojio Nijemac Linus Strasser koji je bio najbolji nakon prve vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Palisades Tahoeu su nastupila i četvorica hrvatskih skijaša. Samuel Kolega je nakon prve vožnje držao 20. mjesto, no daleko bolji drugim nastupom se probio na desetu poziciju sa 1.31 sekundom zaostatka. Filip Zubčić se sa 25. mjesta nakon prve vožnje, odličnom drugom vožnjom probio do 13. pozicije sa 1.48 sekundi zaostatka.

Ukupni bodovi

Matej Vidović je prvu vožnju završio kao 42. sa 4.08 sekunde zaostatka i nije se probio među 30 najboljih, a Istok Rodeš je ispao nakon pogreške u gornjem dijelu staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Švicarac Marco Odermatt sa 1.702 boda ispred Fellera sa 801 bodom i Francuza Cypriena Sarrazina koji ima 684 boda.

Zubčić se nalazi na 12. mjestu sa 370 bodova, Samuel Kolega je 48. sa 134 boda, Istok Rodeš drži 79. mjesto sa 69 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poretku slalomaša vodi Feller sa 590 bodova ispred Strassera koji ima 386 bodova i Noela sa 352 boda.

Kolega je 16. sa 134 boda, Rodeš drži 26. mjesto (69), a Zubčić 28. poziciju (56).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u dvije utakmice protiv Rumunjske može napraviti veliki korak prema prvom mjestu. Dvoboje 28. veljače i 3. ožujka pratite na Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo