SVAKA ČAST! / Tin Srbić osvojio srebrnu medalju na Svjetskom kupu: 'Zadovoljan sam, ali imam problema s jednom ozljedom pa mi je to odvratilo misli'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ovo mu je bilo 23. finale Svjetskog kupa u karijeri i 17. medalja

27.2.2022.
18:55
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na preči na Svjetskom kupu u Cottbusu.

Aktualni srebrni olimpijac je na svom prvom turniru, šest mjeseci nakon osvajanja medalje u Tokiju, opet bio na postolju. iako je svoju vježbu zbog novog pravilnika gotovo u potpunosti morao izmijeniti, ništa mu nije smetalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjeljnom finalu ocijenjen je sa 14.333, a bolji je bio samo Amerikanac Brody Malone (14.700). Brončani je bio Izraelac Aleksandar Mjakinin (14.100).

Image
IMAMO NOVU MEDALJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA /

Fenomenalni Tin Srbić osvojio srebro u Tokiju

'Imam problema s jednom ozljedom...'

"Prvi Svjetski kup nakon Olimpijskih igara i po novom pravilniku, a odradio sam stvarno jako dobro. Zadovoljan sam nakon ovog finala. Uspio sam tu novu vježbu koju smo i planirali, s početnom ocjenom 5.7, a dobio sam solidnu konačnu ocjenu, 14.333. I zasluženo srebro. Amerikanac je danas stvarno bio puno bolji i zasluženo pobijedio," poručio je Tin iz Cottbusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo mu je bilo 23. finale Svjetskog kupa u karijeri i 17. medalja. Do sada je osvojio devet zlatnih medalja, četiri srebrne i isto toliko brončanih.

"Nastavljamo graditi dalje na tu vježbu. Ovo je i onako jedna zanimljiva pripremna godina u kojoj pokušavam novu vježbu pripremiti za iduću godinu i na kraju onu olimpijsku. Stvarno sam jako zadovoljan ovim startom u sezonu. Jako dobro je prošlo. Iskreno, imam problem s jednom ozljedom, pa mi je to malo odvratilo misli. Nadam se da ta ozljeda neće puno utjecati na mene u daljnjoj pripremi," dodao je Srbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O političkoj situaciji: 'To nema nikakvog smisla'

Tin i ostatak naše ekipe iz Cottbusa, zlatni Filip Ude, srebrni Aurel Benović i Jakov Vlahek, kao i treneri Vladimir Mađarević, Lucijan Krce i Igor Križimski te sudac Boris Čulin već sutra lete put Dohe gdje ih čeka novi turnir iz serije Svjetskih kupova koji su kvalifikacijski za Svjetsko prvenstvo ove godine.

“Nadam se istom ovakvom natjecanju, da odradim ponovno dva puta tu novu vježbu i da budem spremniji za dalje. Nadam se da se ozljeda neće pogoršavati i da ćemo moći dalje normalno trenirati i graditi vježbu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin je prokomentirao i trenutnu političku situaciju.

“I mi ovdje cijelo vrijeme pričamo o situaciji u Ukrajini. Nemam što puno filozofirati nego reći ono što svaki normalan čovjek može reći, a to je da smatram da nema nikakvog smisla, nikada nije bilo smisla u ratu, a kamoli sada u 2022. godini. Ne vidim razlog tome. Možda je malo to i utjecalo ovdje na sve nas, osjetilo se da se nešto događa. Jučer je prije finala maknuta bjeloruska zastava sa zida, nije puštana bjeloruska himna… Nadam se samo da će se sve to što prije završiti”, poručio je srebrni olimpijac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo