HTJELI IZBJEĆI SRBIJU!? / Hrvatski vaterpolisti ušli kalkulantski, pa izgubili od momčadi koja dosad nikoga nije svladala

Image

Hrvatski vaterpolisti u susretu su posljednjeg, 5. kola skupine B na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru iznenađujuće izgubili od Francuske sa 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1).

14.8.2016.
22:47
VOYO logo

Ovim porazom Hrvatska je propustila priliku osvojiti prvo mjesto u skupini koje bi u četvrtfinalu vodilo na četvrtoplasiranu reprezentaciju iz skupine A, već je završila kao druga i z četvrtfinalu u utorak će igrati protiv treće reprezentacije iz druge skupine, a koja će to momčad biti bit će poznato nakon utakmica Srbija - Japan i Brazil - Mađarska koje se igraju kasnije tijekom večeri.

Sukno zabio tri gola

Sandro Sukno je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Mehdi Marzouki postigao tri gola za Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv momčadi koja u prva četiri nastupa nije osvojila niti bod u dvoboj ušla kalkulantski, a to joj se na kraju obilo o glavu. Jedino vodstvo imala je na početku utakmice kada je Krapić pogodio za 1-0. No, Francuzi su vrlo brzo preuzeli kontrolu rezultata, a u drugoj četvrtini su u dva navrata poveli i sa dva razlike (5-3, 6-4), a u posljednjoj su minuti imali i napad s igračem više za tri razlike.

Kada je Sukno šest i pol minuta prije kraja treće četvrtine poravnao na 6-6 činilo se kako će Hrvatska ipak zaigrati ozbiljnije, ali dogodilo se suprotno. Do kraja tog dijela utakmice više nije postigla niti pogodak, dok je Francuska golovima Simona i Mazroukija stigla do vodstva 8-6 koje je zadržala do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekamo suparnika

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala sa šest bodova, jednim manje od prve Španjolske, a s istim učinkom kao i treća Italija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom dvoboju. Crna Gora je zauzela četvrto mjesto s pet bodova, SAD su pete s četiri, a Francuska posljednja s dva.

Uoči utakmica Srbija - Japan i Brazil - Mađarska u skupini A Brazil i Grčka imaju po šest bodova, Australija i Mađarska po pet, a Srbija četiri boda, pa je vrlo neizvjesno koja će reprezentacija na kraju zauzeti treće mjesto i biti suparnik Hrvatske u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u nedjelju su SAD svladale Italiju sa 10-7, dok su Crna Gora i Španjolska igrale 9-9.

HRVATSKA - FRANCUSKA 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić 1, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić 2, Šetka 1, Garcia, Bijač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Garsau, Kovačević, Khasz, Simon 1, Croussilat, Marzouki 3, Camarasa, Saudadier 2, Blary 1, Izdinsky 1, Peisson 1, Tomašević, Moriame

PETERCI: Hrvatska 0/1, Francuska -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3/6, Francuska 2/6


Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - FRANCUSKA 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1)

ČETVRTA ČETVRTINA:

U zadnja dva pokušaja na utakmice Garcia je pogađao francuskog golmana. Povijesni rezultat za Francusku koja je do ove utakmice upisala devet poraza u isto toliko ogleda protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8:9 Sukno smanjuje. Do kraja utakmice još je manje od jedne minute.

Ušli smo u posljednje dvije minute utakmice u kojima hrvatski vaterpolisti ne pokazuju preveliku želju za pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:9 Mathieu Peisson povećava prednost Francuske na dva pogotka.

Do kraja utakmice preostalo je odigrati četiri i pol minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:8 Golom Sandra Sukna smanjili smo na pogodak razlike. Odmah u sljedećem napadau Krapić propušta pogoditi za poravnanje rezultata.

TREĆA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:8 Svojim trećim pogotkom Marzouki dovodi Francusku do novog vodstva od dva gola razlike.

6:7 Thibaut Simon se pobrinuo za novo vodstvo Francuza protiv Hrvatske u slabom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:6 Novo izjednačenje na utakmici potpisao je Sandro Sukno.

DRUGA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:6 Petkovićeva sjajna lopta do Damira Burića koji ne griješi. Devetnaest sekundi do kraja druge četvrtine Hrvatska je na -1.

4:6 Michal Iždinský za novo vodstvo Francuza od dva razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:5 Hrvatska koristi igrača više, pogađa Bukić.

3:5 Drugim golom Saudadiera Francuska odlazi na dva gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:4 Francuzi ponovno u prednostinakon gola Marzoukija.

3:3 Ponovno egal. Šetka ugurao loptu u mrežu nakon kontre u kojoj je promašio Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anđelo Šetka promašuje peterac za izjednačenje rezultata.

PRVA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:3 Novo vodstvo Francuske. S pozicije centra zabio je Remi Saudadier i s prednošću Francuske krenut će se u drugu četvrtinu utakmice.

2:2 Ponovno je precizan Krapić.

Nešto više od minute prije kraja prve četvrtine naša klupa zove time out. Hrvatska debelo ispod razine na kojoj smo je navikli gledati.

1:2 Mehdi Marzouki zabio je za prvo vodstvo francuske reprezenatcije. Francuska po drugi puta na utakmici ima igrača više.

1:1 Izjednačenje Francuskoj donio je Romain Blary.

1:0 Nakon tri i pol minute igre Hrvatska je povela pogotkom Krapića!

Utakmica je počela!

21: 45 Igrači su u bazenu i sve je spremno za utakmicu!

U suretu posljednjeg kola skupine B sučelit će se Hrvatska i Francuska, odnosno Italija i SAD, a nakon što su Španjolska i Crna Gora remijem 9-9 odradile svoj susret, poznato je da će Hrvatska s prvog mjesta u četvrtfinale upiše li pobjedu protiv najslabije reprezentacije u grupi. Moguć je time susret sa Srbijom pobijedi li ta reprezentacija Japan, a Brazil ne svlada Mađare.

Najefikasniji Španjolac bio je Guilermo Rios Molina s dva gola, koliko su za Crnu Goru zabili i Mladen Janović, Aleksandar Radović i Darko Brguljan.

Francuska kroz svoje četiri utakmice nije osvojila niti bod pri čemu je ostvarila negativnu razliku pogodaka 19-34. U susret protiv nje Hrvatska kreće sa trećeg mjesta na kojem ima šest bodova, kao i drugoplasirana Italija, odnosno bod manje od Španjolske koja je odigrala sve utakmice u grupi.

U svih devet dosadašnjih međusobnih ogleda Hrvatska i Francuske pobjede je upisivala reprezentacija koju trenutačno vodi Ivica Tucak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo