ŠTO BI TEK NA OVO REKAO ANTUN VRDOLJAK: / Svaka je dobila 'trećinu' bronce!

Image
Foto: AFP

Nesvakidašnja situacija dogodila se na Svjetskom prvenstvu u Kazanju, na 200 metara prsno čak su tri plivačice imale isti rezultat i podijelile brončanu medalju.

7.8.2015.
19:42
AFP
VOYO logo

U toj je disciplini slavila Japanka Kanako Watanabe (2:21.15), druga je bila Amerikanka Micah Lawrence (2:22.44), dok su Dankinja Rikke Moller Pedersen, Španjolka Jessica Vall i Kineskinja Jinglin Shi isplivale isti rezultat (2:22:76). Tri plivačice podijelile su brončanu medalju, što se idealno uklapa u anegdotu s bivšim predsjednikom HOO-a Antunom Vrdoljakom koji je u svom napadu na stolnotenisača Zorana Primorca izjavio: "Daj šuti, bio si na sedam Igara, a osvojio si pola bronce!". Primorac je, inače, osvojio olimpijsko srebro u Seulu, igrajući u paru s Lupulescuom. No, vratimo se plivanju...

Povijesno zlato za britansku štafetu

Britanska muška štafeta 4 x 200m slobodno ostvarila je povijesni uspjeh osvajanjem prvog zlatnog odličja na svjetskim prvenstvima u toj disciplini, posljednjoj na programu šestog dana plivačkih natjecanja na SP-u u ruskom Kazanju. Daniel Wallace, Robert Renwick, Calum Jarvis i James Guy (7:04.33) uspjeli su pobijediti američku štafetu (7:04.75) zahvaljujući sjajnom finišu, u kojem je svjetski prvak na 200 m slobodno opravdao taj naslov te dostigao, a u posljednjih 25 metara i prestigao Michaela Weissa. Broncu su osvojili Australci (7:05.34).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medalje za sestre Campbell

Australska plivačica Bronte Campbell od petka je nova svjetska prvakinja na 100 m slobodno, a u istoj utrci je do brončanog odličja doplivala i njezina starija sestra Cate. Bronte Campbell je otplivala svoju uvjerljivo najbržu utrku na ovoj dionici (52.52) te za 18 stotinki nadmašila Šveđanku Sarah Sjostrom, svjetsku rekorderku na 100 m leptir. Cate Campbell je na cilj stigla s 30 stotinki zaostatka za mlađom sestrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radost australskim ljubiteljima plivanja donio je i Mitchell Larkin na 200 m leđno (1:53.58) osvojivši svoje drugo zlato u Kazanju. Larkin je bio najbrži i na upola kraćoj dionici. Do srebra je doplivao Poljak Radoslaw Kawecki (1:54.55) ponovivši rezultat iz Barcelone 2013., a broncu je osvojio Rus Jevgenij Rilov (1:54.60). Amerikanci su prvi put ostali bez zlata u ovoj disciplini od 1994. godine, a bez medalje od 1991. Ryan Murphy je bio peti, a Tyler Clary sedmi.

U subotu, pretposljednjeg dana plivačkih natjecanja od hrvatskih predstavnika nastupit će Sanja Jovanović u kvalifikacijama na 50 m slobodno te Sven Arnar Saemundsson u kvalifikacijama na 1500 m slobodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo