SRBIJA U PROBLEMIMA UOČI HRVATSKE: / 'Situacija nije dobra, ne bi bila senzacija da nas pobijede'

Image
Foto: AFP

Srpska vaterpolska reprezentacija u problemima je uoči večerašnjeg velikog polufinalnog sraza Svjetskog prvenstva u Budimpešti protiv Hrvatske.

27.7.2017.
10:05
AFP
VOYO logo

Naime, branitelj naslova će vrlo vjerojatno morati igrati bez jednog od svojih najboljih igrača, Dušana Mandića. Upravo je Mandić bio jedan od ključnih igrača velikih pobjeda Srbije protiv Hrvatske u posljednja tri susreta (SP u Kazanju 2015., EP u Beogradu 2016. i OI u Riju 2016.), tako da će njegov izostanak biti veliki hendikep za branitelja naslova koji su se do sad pokazali kao nerješiva enigma za Barakude.

HRVATSKA U POLUFINALU SP-A: Talijanima nije pomogla niti prljava igra protiv sjajnih

Srpski Mondo.ba javlja kako je ozljeda Dušana Mandića zabrinula sve nakon četvrtfinala protiv Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Lakše nagnječenje rebra, koje je 'preraslo' u upalu grla i visoku temperaturu'

"Iskreno, Dušan je dobio lakše nagnječenje rebra, koje je 'preraslo' u upalu grla i visoku temperaturu. To je to, stvarno", rekao je izbornik Srbije Dušan Savić za gore spomenuti medij i nastavio:

"Situacija nije dobra, ali dajemo sve od sebe da ga vratimo u život te da odigra barem dio utakmice protiv Hrvatske'', izjavio je Savić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Serbia's Dusan Mandic scores a goal under the mark of Croatia's Andelo Setka (R) during their Rio 2016 Olympic Games water polo final match on August 20, 2016 at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro, Brazil. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Srpski reprezentativci puni su samopouzdanja, vjeruju da su bolji od Hrvatske, no pozivaju i na oprez protiv Barakude.

''Za sada ide sve po planu. Napravili smo sve što smo zacrtali i sad idemo na naše stare sportske rivale. Hrvatska je pokazala sjajan vaterpolo na ovom turniru i bit će užasno težak protivnik. Znamo mi njih, znaju oni nas. Imamo sjajan skor s Hrvatskom i vjerujem da će tako biti i nakon polufinala'', rekao je Milan Aleksić, pa je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Puni smo samopouzdanja, vjerujemo u sebe. Odigramo li kako znamo, kao što smo igrali do sada, mislim da smo bliži pobjedi. S druge strane, Hrvatska je vrhunska ekipa i ne bi bila senzacija da nas pobjede. Ipak, optimist sam.''

'To nije finale prije finala, tek je polufinale'

Večernje novosti pišu kao su Filip Filipović i Miloš Ćuk sraz protiv Hrvatske nisu okarakterizirali kao finale prije finala, ali su se složili da su podjednake šanse dvije momčadi u borbi za finale Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska i mi smo pokazali najbolji vaterpolo do sad na turniru. To nije finale prije finala, tek je polufinale. Dobro se poznajemo, znamo gdje su najjači, nema iznenađenja. Tko bude niše pokazao u vodi ide u finale", kazao je Filipović za web stranicu VSS, prenose Večernje novosti.

Iz tabora Barakuda ističu kako su šanse u ovom dvoboju 50-50. Isto to Filipović smatra realnom ocjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Serbia's Dusan Mandic vies with Croatia's Javier Garcia Gadea (L) during the Rio 2016 Olympic Games water polo final match on August 20, 2016 at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro, Brazil. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

"Ni mi, ni oni nismo na nivou sa Olimpijskih igara. To ništa ne znači. Dosta ovisi od nas i potrudićemo se da tako bude i u susretu. To sam rekao na početku i mislim i sada", naveo je kapetan Srbije.

'Vjerujem da će Hrvati biti posebno napaljeni večeras'

Miloš Ćuk također vjeruje da je Srbija bolja od Hrvatske i da će izboriti finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nije ovo finale prije finala. Tu je još i Mađarska koja je domaćin i veliki je favorit za zlato. Dvoboj protiv Hrvatske bit će dvoboj dvaju najboljih obrana turnira. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu s puno duela. Imaju odlične bekove i teško ćemo ih probiti, ali u nekim prijašnjim utakmicama protiv njih u tome smo uspijevali što nam daje za pravo da budemo favoriti. Drago mi je da ćemo igrati protiv Hrvatske jer i oni i mi igramo čist i lijep vaterpolo i vjerujem da će gledatelji uživati. Također, bit će to žestok dvoboj dvije odlične ekipe, ali sve u okvirima fer ponašanja'', kazao je Ćuk, koji je dodao da velika serija Srbije može samo dodatno motivirati Hrvatsku:

''Hrvatski mediji žestoko su ih kritizirali zbog uvjerljivih poraza protiv nas. Svima je cilj pobijediti Srbiju, tako da vjerujem da će Hrvati biti posebno napaljeni večeras. No, sve je to sportski, a na nama je da odigramo najbolje što možemo i da ostvarimo rezultat kakav je bio i u ranijim utakmicama protiv Hrvatske.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolski "Clasico" između Srbije i Hrvatske na rasporedu je večeras od 22 sata.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo