SRBIJA U ŠOKU: / Nakon 20 godina nacionalni ponos im ostaje bez Olimpijskih igara

Image

I dok hrvatske odbojkašice očekivano gube na olimpijskim kvalifikacijama u Turskoj, porazi njihovih odbojkaša šokirali su naše susjede Srbe.

7.1.2016.
9:27
VOYO logo

Odbojka je sport u kojem su susjedi tradicionalno jaki, nešto poput naših rukometaša, a sada neće vidjeti Olimpijske igre. Po prvi put od raspada bivše Jugoslavije i otkako od Atlante 1996. godine oni nastupaju na OI - ostali su bez plasmana. S dva poraza na kvalifikacijama u Berlinu (Poljska i Njemačka) propustili su zadnju vizu za Rio. Osam reprezentacija nastupa na europskim kvalifikacija, samo pobjednik prolazi na OI, a drugo i trećeplasirani na dodatne svjetske kvalifikacije. Srbi više nikako ne mogu do željenog trećeg mjesta....

"Nisam često u karijeri i životu ostajao bez riječi, ali ovo je možda situacija koja zaslužuje tako nešto. Ne bih želio pričati o emocijama, osim da sam izuzetno razočaran rezultatom. Možda su na ovom turniru, kao i na Europskom prvenstvu očekivanja bila prevelika", rekao je njihov izbornik Nikola Grbić, dok je šok kod igrača najbolje opisao Uroš Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo najvažniju utakmicu ove godine i naših karijera. Doživjeli smo veliki krah. Jako sam tužan i ne mogu opisati koliko sam slomljen."

Lani su na Svjetskoj ligi bili srebrni, sa zadnjih 11 EP-a imaju osam medalja, uredno su nastupali na OI, a sada će ih, poput naših odbojkaša, gledati na malom ekranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo