'ŽIVOT MU JE POPLOČAN TUGOM' / Srbi uoči utakmice podsjetili na tešku priču našeg izbornika i tragediju koja slama srca

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Srbiju i u petak će igrati polufinale SP-a

29.6.2022.
17:58
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, u četvrtfinalu je Hrvatska svladala Srbiju s 14-12 (1-1, 4-3, 5-5, 4-3).

Svih 10 igrača u polju upisalo se u strijelce za Hrvatsku, a po dva gola su zabili Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, dok je Dušan Mandić bio četverostruki strijelac za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BARAKUDE IM UNIŠTILE SNOVE /

Srpski portali u šoku nakon poraza Delfina: 'Bolan poraz od Hrvata, prejaki su za nas'

Image
BARAKUDE IM UNIŠTILE SNOVE /

Srpski portali u šoku nakon poraza Delfina: 'Bolan poraz od Hrvata, prejaki su za nas'

Bio je to dvoboj dviju reprezentacija koje su u potpunosti izmijenile sastave nakon lanjskih Olimpijskih igara u Tokiju, a Hrvatska je pokazala kako je u Budimpešti ipak u boljoj formi od Srbije.

A uoči ovog susreta srpski Kurir posvetio je dosta pažnje hrvatskom izborniku Ivici Tucku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život hrvatskog izbornika popločan je tugom: Trogodišnja kćer mu je poginula pred očima! Kada je počeo rat morao je napustiti Srbiju", naslov je teksta u kojem su podsjetili na njegovu tešku životnu priču.

"Izbornik Hrvatske Ivica Tucak ima izuzetno bolnu životnu priču. Tucku, naizgled mirnom čovjeku koji ne gubi glavu ni u najtežim situacijama, smirenost je valjda stigla s godinama. Kažu da je za vrijeme svoje igračke karijere bio talentirani napadač, ali volio je uživati u životu. To je i sam priznao. Nije igrao za reprezentaciju Hrvatske na prestižnim natjecanjima , a ni u najvećim hrvatskim klubovima. Nažalost, najveću životnu tragediju doživio je u lipnju 2005. sa suprugom Marijanom", piše Kurir i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova troipolgodišnja kćer Tena preminula je poslije teških ozljeda . Na nju je na terasi jednog šibenskog kafića pao automat s igračkama i zadobila je teške ozljede glave. To je nagnalo Ivicu na prestanak profesionalnog igranja, ali je i dalje ostao uz bazen. Počeo je ulagati u sebe, vjerovao u svoje znanje i nije pokleknuo ni kada su sumnjali u njega nakon što je uskočio na mjesto Ratka Rudića. Jednom prilikom je za medije izjavio da ne bi bio u koži Rudićevog nasljednika i da neće biti lako onome tko ga naslijedi jednog dana. Na kraju, dogodilo mu se baš to. Inače, Tucak je u karijeri igrao je za Crvenu zvezdu u ratnim vremenima, ali se zbog vojnih sukoba morao vratiti u Hrvatsku", stoji u tekstu jednog od načitanijih portala u Srbiji.

Također, malo je poznato da je kao dragovoljac Domovinskog rata sudjelovao u obrani rodnog Šibenika, što je nešto o čemu ne govori rado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo