PRIČA ZA NADAHNUĆE: / 'Ako se dogodi happy end u Riju, bit će to sjajna poruka za sve koji padnu'

Image
Foto: AFP
10.11.2015.
9:39
AFP
VOYO logo

Naravno, njegovo izlaganje bilo je najslušanije. Joško Vlašić govorio je o probijanju novih putova za uspjeh u sportu, a istaknuo je da je jedan od njih i vrlo rani početak s posebno osmišljenim treninzima. Tako je danas 31-godišnja Blanka atletiku počela trenirati sa sedam godina, a karijeru 18-godišnjeg sina Nikole Joško je počeo trenažno programirati već sa četiri i pol godine. No, sve prisutne na simpoziju posebno je zanimala priča o Blanki.

Nevjerojatan povratak na postolje

Nakon što je osvojila srebro na SP-u u Pekingu ovog ljeta, čime se na nevjerojatan način vratila na postolje, njezina sportska priča poprimila je neke nove, još veće konture. Vlašić se, tako, još jednom izdigla iznad svojih problema s ozljedama i osvojila novu veliku medalju. Ova priča bila bi još savršenija kada bi Blanka osvojila i drugu olimpijsku medalju, nagodinu u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se to isto dogodi u Riju, bit će to sjajna životna priča. Ljudima i djeci trebaju primjeri jer sport je nešto u čemu ne možete kupiti rezultat, morate ga zaslužiti svojim radom, trenerskim radom i genetskim predispozicijama. Bolest koju je Blanka prevladala sjajan je primjer ljudske borbe, a svi se mi borimo sa svojim strahovima i problemima i nesumnjivo je jača poruka kada uspijete, iako ste daleko od svojih mogućnosti, kao što je to u Pekingu učinila Blanka", kazao je Joško Vlašić, piše Večernji list.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Blanka Vlašić

Joško Vlašić misli da Blanka ima još ambicija

Kad se Blanka popela na postolje, njezinom ocu zadrhtala je brada i zasuzilo mu oko. Ma, kakva bi to samo sportska priča bila kad bi se naša sportska heroina i u Riju popela na postolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se dogodi "happy end" u Riju, bit će to sjajna poruka za sve koji padnu".

Jesu li OI u Riju crta poslije koje će Blanki biti teško pronaći motiv za nastavak karijere u ovakvom zahtjevnom režimu rada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona ima neke godine i ako pronađe osobu koja joj odgovara, možda poželizasnovati obitelj. No, poznavajući ju, mislim da ona ima još ambicija", objašnjava Joško Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo