SNJEŽNA KRALJICA NIJE U OPASNOSTI: / 'Najavljena je južina, ali nema bojazni da će utrke biti otkazane'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Izvlačenje brojeva će se ove zime preseliti s Trga bana Jelačića na Tomislavov trg. Ženska je utrka na rasporedu 3.

22.12.2017.
8:47
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Toplo vrijeme koje bi sljedećih dana trebalo vladati u Zagrebu neće ugroziti održavanje Snježne kraljice. Ženski i muški slalomi Svjetskog skijaškog kupa trebali bi se na Sljemenu održati prema planu, 3. i 4. siječnja.

"Prosjek je metar snijega, umjetnog snijega, mi smo sigurni da nema bojazni za otkazivanje Snježne kraljice. Južina je najavljena, to je standardno vrijeme Badnjaka, Božića, Štefanja na Sljemenu, svake godine se pojavi taj famozni jugo s vjetrom, ali bit ćemo oprezni, morat ćemo možda čak malo zatvoriti za građanstvo zbog vjetra, da ne bi i njima naštetilo i da ne bi stazu uništili", rekao je za HRT voditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrke dvaput otkazane

Izvlačenje brojeva će se ove zime preseliti s Trga bana Jelačića na Tomislavov trg. Ženska je utrka na rasporedu 3. siječnja, a dan kasnije će se niz sljemensku stazu spustiti i najbolji svjetski skijaši.

Svjetski kup se na Sljemenu održava od 2005. godine kada su po prvi put nastupile skijašice. Tri godine kasnije su im se priključili i muškarci, a u dva navrata su utrke otkazivane zbog nedostatka snijega, odnosno toplog vremena - 2014. i 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo