Samo jedno mjesto na svijetu daje više novca za skijanje od Zagreba!

Iako je 200.000 Hrvata pobjeglo iz Hrvatske na skijanje u razne zemlje diljem Europe, Zagreb je proteklih par dana bio skijaški centar svijeta. Utrke Svjetskog kupa opet su oduševile.

7.1.2013.
15:13
VOYO logo

Cijena tog spektakla je 23,5 milijuna kuna i prije nego što će mnogi samo odmahnuti rukom i reći, 'bespotrebno bacanje našeg novca, koliko se moglo izgraditi vrtića ili razminirati livada' treba priznati i reći da tri četvrtine tih sredstava osiguravaju sponzori. I dok oni bez problema podržavaju 'Bijeli cirkus' na Crvenom spustu na Sljemenu, utrke će biti. Kada sponzori zavrnu 'pipu', tada će doći do problema. No, i oni koji ne vole skijanje će morati pričekati, Snježna kraljica je u kalendaru FIS-a do 2015. godine.

Dotad će najbolji skijaši i skijašice svijeta rado juriti u Zagreb. Imaju tretman velikih zvijezda i više nego izdašne novčane nagrade. Samo legendarni Kitzbühel im daje veću lovu. Konačno mogu spavati i u luksuznom hotelu u centru grada, jer Zagreb jest jedini grad kraj kojeg se održava utrka Svjetskog kupa. Ostala mjesta su skijališta koja žive od zimskog turizma. Da, i od onih 200.000 Hrvata s početka priče. Jer Sljeme nudi samo par staza, što ne zadovoljava one koji idu skijati iz gušta i ljubavi prema tom sportu i one druge koji trebaju biti viđeni na skijalištu jer 'svi su gore'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to su sve stvari koje morate zaboraviti. Jer se neće promijenti. Uvijek će biti nezadovoljnih, ali svima je jasno da Zagreb neće postati skijaška meka, niti će Snježna kraljica dovesti tisuće i tisuće turista. Doći će tek poneki autobus navijača iz inozemstva, koji neće potrošiti milijune, jer ne zaboravite, i sva hrana je na Sljemenu za vrijeme utrka besplatna. Od graha i toplog čaja za 'običnog' navijača, do bogatog švedskog stola u press centru do delicija u grijanim šatorima za 'gold' i 'vip' goste.

I tek sad možete se okrenuti sportu, koji bi trebao biti u prvom planu. Vidjeli smo one koji bi trebali dominirati ovim sportom sljedećih godina. Novu snježnu kraljicu, mladu Amerikanku Mikaelu Shiffrin koja je podsjetila na našu Janicu. Bez problema je ostavila konkurenciju za sekundu i onda 'rutinski' odradila sve novinare. Vidjeli smo i veliki muški obračun koji je opet pripao ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa - Marcelu Hirscheru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati? Nažalost, sve ih je više kraj staze. Janica, Ana i Nika su u godinama kad bi još mogle aktivno se natjecati, ali iz više razloga su odabrale ili bile prisiljene odabrati drugačiji put. Sve oči su bile uprte u Ivicu koji je s osmim mjestom neke razočarao. "Što će biti sa Snježnom kraljicom kad on ode?", bilo je jedno od glavnih pitanja na Sljemenu. Tko zna. Ima vremena. Odgovor ćemo dobiti kad se umirovi. Dotad ćemo sa zadovoljstvom pratiti njegove nastupe i drhtati zbog potrošenih koljena. I da, Sljeme je i ove godine bila super priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo