SKANDAL ZBOG PLJAČKE U RIJU: / Policija ušla u zrakoplov i izvukla američke plivače koji su htjeli napustiti Brazil!

Image
Foto: AFP, TASSO MARCELO

Dvojica američkih olimpijskih plivača dramatično su zaustavljena prilikom napuštanja Brazila jučer navečer, nakon čega su podvrgnuti trosatnom ispitavanju u policijskoj postaji.

18.8.2016.
9:42
AFP, TASSO MARCELO
VOYO logo

U isto to vrijeme slavni američki plivač Ryan Lochte promijenio je svoju priču o oružanoj pljački za koju tvrdi da se odigrala u Riju u nedjelju ujutro.

Image
LEGENDARNI AMERIČKI PLIVAČ OPLJAČKAN U RIJU: /

'Prislonio mi je pištolj na čelo i rekao legni'

Image
LEGENDARNI AMERIČKI PLIVAČ OPLJAČKAN U RIJU: /

'Prislonio mi je pištolj na čelo i rekao legni'

Jack Conger (21) i Gunnar Bentz (20) već su bili na svojim sjedalima na letu 128 United Airlinesa, kad je po njih došla policija i ispratila ih iz zrakoplova dok su čekali polijetanje iz zračne luke u Riju prema Houstonu. Cijeli slučaj prerastao je u svojevrsni međunarodni incident. Dvojac ne smije napustiti Brazil dok ne daju iskaz pod prisegom o navodnom incidentu kad su njih dvojica, te Lochte i četvrti plivač James Feigen opljačkani u taksiju uz prijetnju oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Lochte (32) je viđen u Charlotti u Sjevernoj Karolini u društvu djevojke Kayle Reid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Međunarodni incident

Policijska akcija je izvedena u trenucima rastućih tenzija između brazilskih vlasti i američkih plivača uslijed propitkivanja istinitosti njihove priče.

Odvjetnik Sergio Viegas kaže da su Conger i Bentz napustili zračnu luku u Riju na nepoznatu lokaciju u Brazilu, te da još moraju svjedočiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u srijedu, Lochteu i Feigenu je zabranjen odlazaka iz Brazila, ali je Lochte već napustio zemlju. Policija tvrdi da se njihovi iskazi ne podudaraju sa snimkama nadzornih kamera.

Prilikom napuštanja policijske postaje u četvrtak rano ujutro, Conger i Bentz su odbili davati izjave novinarima. Njihov odvjetnik Viegas kazao je kako njegovi klijenti ne razumiju što se događa i zašto nisu mogli napustiti Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Priča puna rupa

U razgovoru za američki NBC u srijedu navečer, Ryan Lochte je ostao pri svojoj tvrdnji da su opljačkani, ali pojedini ključni detalji ne podudaraju se s njegovom ranijom pričom. Američki plivač sad tvrdi da taksi nije zaustavljen, već da su opljačkani kad su stali na benzinskoj postaji radi WC-a. Navodno im je ukradeno 400 američkih dolara.

Također, Lochte sad tvrdi da je lopov uperio pištolj u njega, a ne da mu ga je držao prislonjenog uz glavu, kako je ranije izjavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lochte tvrdi da mu nitko nije kazao kako ne smije napustiti Brazil, ali je ustvrdio da će surađivati u istrazi iz Sjedinjenih Država.

Lochte je demantirao i navode da je cijela priča oko pljačke izmišljena da bi se sakrila neka druga nepoćudna aktivnost, vjerojatno s osobom ili osobama s kojima ne žele da ih se poveže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo