SKUPLJAJU SE BODOVI / Sjajna vožnja hrvatskih skijašica. Zrinka Ljutić ostvarila rezultat karijere

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zrinka Ljutić je kao 30. ušla u drugu vožnju u kojoj je imala bolje vrijeme od dvije skijašice koje su došle do cilj

9.1.2022.
15:03
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagrepčanka Zrinka Ljutić osvojila je 26. mjesto i svoje prve bodove u Svjetskom kupu na nedjeljnoj slalomskoj utrci u Kranjskoj Gori, na kojoj je Leona Popović bila 20. , petu ovosezonsku slalomsku pobjedu ostvarila je Slovakinja Petra Vlhova.

Vlhova je svoju 24. pobjedu u Svjetskom kup, a 17. u slalomima, ostvarila s vremenom 1:44.29 minuta i za 23 stotinke je nadmašila Švicarku Wendy Holdener koja je bila vodeća nakon prve vožnje s osam stotinki prednosti pred Slovakinjom. No, još jednom je ostala bez slalomske pobjede u Svjetskom kupu, osvojivši po 14. put drugo mjesto. Treća je bila Šveđanka Anna Swenn-Larsson sa sekundom i šest stotinki zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća u Svjetskom kupu Amerikanka Mikaela Shiffrin, u donjem je dijelu druge vožnje pregazila jedan kolac i tako po prvi put nakon više od tri godine ostala bez plasmana u slalomskoj utrci.

Odlična u drugoj vožnji

Zrinka Ljutić je kao 30. ušla u drugu vožnju u kojoj je imala bolje vrijeme od dvije skijašice koje su došle do cilja, a još je dva mjesta pridobila odustajanjima Shiffrin i Austrijanke Katharine Liensberger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leona Popović je u drugu vožnju ušla sa 21. rezultatom, a 18. vremenom druge vožnje se još jednom probila u Top 20, iako ni nakon prvog, a ni nakon drugog nastupa nije djelovala zadovoljno, što je i razumljivo nakon što je u Zagrebu ostvarila plasman karijere osvajanjem sedmog mjesta.

Vlhova je pobjedom u Kranjskoj Gori gotovo osigurala Mali kristalni globus u slalomu jer tri utrke prije kraja ima 580 bodova, čak 240 više od drugoplasirane Shiffrin. Leona Popović je na 13. mjestu sa 106 bodova, a Zrinka Ljutić je s prvih pet bodova došla na diobu 46. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom redoslijedu Shiffrin i dalje vodi sa 866 bodova, ali Vlhova sada zaostaje samo za 35 bodova.

Već za dva dana, u utorak 11. siječnja, skijašice će se ponovno boriti za bodove u Svjetskom kupu, a sedmi slalom sezone bit će održan u austrijskom Schladmingu koji je uskočio kao domaćin umjesto Flachaua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo