'IDEMO DALJE RADITI' / Sinkovići započeli povratak: Nije išlo pokraj aktualnih prvaka, moraju u repasaž

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Repesaž, koji će se održati sutra, 13. travnja u 10:35 sati, pružit će braći Sinković još jednu priliku za ulazak u A finale

12.4.2024.
12:10
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković započeli su svoj povratak na međunarodnu veslačku scenu sudjelovanjem u kvalifikacijskoj utrci Svjetskog kupa koji se održava u talijanskom Vareseu.

Image
PROMJENE NA POLJUDU /

Hajdukov trener ima novi stručni stožer: U njemu je bivši kapetan Bijelih

Image
PROMJENE NA POLJUDU /

Hajdukov trener ima novi stručni stožer: U njemu je bivši kapetan Bijelih

Unatoč snažnoj izvedbi, drugo mjesto s vremenom 06:37.05 nije bilo dovoljno za direktan plasman u finale, koje su osigurali prvoplasirani Švicarci s vremenom 06:33.32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska posada, aktualni prvaci sa Svjetskog prvenstva u Beogradu, pokazali su izvrsnu formu, dok su Martin i Valent Sinković zaostali za 3.73 sekunde. Treće mjesto osvojila je posada Italije s 5.51 sekunde zaostatka za vodećima.

"Pobijedili su nas aktualni svjetski prvaci. Dobro je za početak sezone, definitivno nam nedostaje još brzine i tempa. Znamo na čemu trebamo raditi, sutra je repesaž i odmah ćemo pokušati popraviti neke stvari", rekao je Valent Sinković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo vidjeti gdje smo, već sada znamo otprilike. Isto tako znamo gdje nam je mjesto za napredak i idemo dalje raditi", dodao je Martin Sinković

Repesaž, koji će se održati sutra, 13. travnja u 10:35 sati, pružit će braći Sinković još jednu priliku za ulazak u A finale. Ovaj Svjetski kup u Vareseu, koji okuplja više od 450 sportaša iz 34 zemlje, predstavlja prvi veliki test ove olimpijske sezone, s obzirom na to da je do Olimpijskih igara u Parizu 2024. preostalo manje od 110 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez direktnog plasmana u finale ostala su i braća Anton i Patrik Lončarić osvojivši četvrto mjesto u svojoj skupini dvojca na pariće. Slavili su Talijani Luca Rambaldi i Matteo Sartori s vremenom 6:19.08, dok su Lončarići imali skoro 20 sekundi zaostatka. Novu priliku imat će u subotu u repesažu.

U Vareseu nastupa i Damir Martin u samcu. U drugoj kvalifikacijskoj skupini osvojio je prvo mjesto s rezultatom 7:02.24 izborivši plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski kup u Vareseu, koji okuplja više od 450 sportaša iz 34 zemlje, predstavlja prvi veliki test ove olimpijske sezone, s obzirom na to da je do Olimpijskih igara u Parizu 2024. preostalo manje od 110 dana.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo