Play ponuda

ŠIMIĆ LETI VISOKO: / Sjajna hrvatska atletičarka osvojila treće mjesto u Šangaju

Image

Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Šangaju skokom preko letvice podignute na 1,92 metra.

14.5.2016.
12:26
Play ponuda

Šimić, brončana s Europskog prvenstva održanog prije dvije godine u Zürichu, je sjajno otvorila natjecanje iz prve preskočivši 1,80 i 1,85. Preko visine 1,88 i 1,90 m išla je iz drugog pokušaja da bi najbolji rezultat sezone 'preletjela' iz prve.

Hrvatska visašica bila je u predosti s visinom 1,92 m, međutim Spencer je odgovorila preskokom na sljedećom visini iz prvog pokušaja, a atletičarki sa Svete Lucije potom se na 1,94 u trećem pokušaju pridružila i Dušanova.

"Ostvarila sam najbolji rezultat sezone, i to je dobro. Nažalost, moj trener nije bio ovdje pa sam imala problema sa označavanjem zaletišta i zato nisam uspjela preko 194 cm. Sljedeća dva tjedna moram raditi na brzini i eksplozivnosti kako bi postizala bolje rezultate. Nadam se da ću na sljedećem natjecanju biti još bolja", poručila je Šimić nakon odrađenog posla u Šangaju na čijem zaletištu najbolji rezultat svih vremena drži Blanka Vlašić (2,02 metra).

Play ponuda
Play ponuda