Nakon što je za vikend pokorio konkurenciju u veleslalomu u Santa Caterini, Filip Zubčić danas je vozio novu utrku. Opet u veleslalomu i opet u talijanskoj Santa Caterini gdje je u subotu trijumfirao, a postigao je, opet, fenomenalan rezultat. Nakon 30 skijaša koji su odvozili prvu vožnju, Filip Zubčić je pao na 21. mjesto, sa 1,25 sekunde zaostatka iza vodećeg Švicarca Odermatta. No, u drugoj vožnji Hrvat je briljirao. Odvozio je maestralno drugu utrku i uspio se popeti na postolje i završiti treći.

Prvo mjesto pripalo je Marcu Odermattu, dok je drugi bio Tommy Ford...


Druga vožnja

13:54 - KRAJ UTRKE! Zubčić je završio na fenomenalnom trećem mjestu veleslalomske utrke u Santa Caterini, nakon što je u drugoj vožnji startao s 21. mjesta. Ovo je senzacija nad senzacijama. Na drugom mjestu je Tommy Ford, a prvi je Marco Odermatt.

13:50 - Postolje je tu. Zubčić je i dalje drugi, Pinturault je završio na četvrtom mjestu.

13:48 - Ford je uspio skinuti Zubčića s vrha, ali ovo je već sada potpuna senzacija.

13:46 - Kristoffersen je prosuo gotovo sekundu prednosti. Zubčić je sada najmanje peti.

13:42 - Kilde nije uspio prestići Zubčića... Ajmo dalje!

13:40 - Meillard je ušao u cilj sa tri stotinke zaostatka. Još je sedam skijaša ostalo, a Hrvat je i dalje prvi.

13:35 - Vjerovali ili ne, slijedi deset najboljih skijaša, a Zubčić je dalje prvi... Sprema se senzacija!

13:28 - De Alinprandini je bio blizu, ali Hrvat je i dalje prvi.

13:23 - Slijedi najboljih 15 druge vožnje, a Zubčić je i dalje prvi.

13:19 - Zubčić vodi i nakon vožnje Reada.

13:15- Filip Zubčić je prvi u drugoj vožnji. Odvozio je maestralno s vremenom 2:09.17 i preuzeo je vodstvo nakon što su desetorica skijaša odvozila.

13:00 - Počinje druga vožnja. Baruffaldi, 30. u prvoj vožnji, prvi kreće.

[VIDEO] POGLEDAJTE KAKO JE ZUBČIĆ BRILJANTNIM NASTUPIMA IZDOMINIRAO U ITALIJI I STIGAO DO POBJEDE: Ovo je za povijest

Vrijeme se smirilo

Utrka se prvotno trebala održati u nedjelju, ali je otkazana zbog gustog snijega koji je padao cijeli noć i jutro, pa nije bilo moguće voziti. Uvjeti nisu bili bajni pa organizatori nisu htjeli riskirati da se ne bi dogodila kakva nesreća. Tijekom jučerašnjeg dana i noći vrijeme se smirilo i stabiliziralo, organizatori su uspjeli pripremiti stazu i danas ujutro ona je bila spremna za utrku.

Nakon prve vožnje i 30 skijaša koji su nastupili, naš najbolji skijaš zauzeo je 20. mjesto. Filip je imao startni broj dva ali nije dobro odvozio. Norvežanin Nestvold-Haugen Leif Kristian prvu je vožnju završio kao 2. s +19 stotinke zaostatka za vodećim Odermattom, s vremenom 1:04.22. Treći je Alexis Pinturault s +24 stotinke iza vodećeg.


REZULTATI: