SENZACIJA SA SP-a U KAZANJU: / Američko čudo od djeteta sprema se napraviti nešto neviđeno

Image
Foto: AFP

Amerikanka Katie Ledecky osvojila je treću zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kazanju.

5.8.2015.
18:19
AFP
VOYO logo

Osvojila je zlato ispred Talijanke Federice Pellegrini (1:55.32) koja je po šesti put za redom na podiju ove discipline od 2005. i sunarodnjakinje Missy Franklin (1:55.49), svjetske prvakinje iz 2013.

Ukoliko Ledecky bude najbolja i na 800 metara, ostvarit će jedinstveni pothvat, jer nitko na istom SP-u, ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji, nije osvojio zlata u ove četiri utrke slobodnim stilom. To za 18-godišnju Amerikanku češkog porijekla ne bi trebao biti problem, jer je aktulana svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica na 800 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je pothvat na ovom natjecanju najavljivao Kinez Sun Yang, ali je "kiksao" na 200 slobodno, osvojivši srebro. Danas je uzeo zlato na 800 metara (7:39.96), dobro ga je "pritisnuo" Talijan Giorgio Paltrinieri s europskim rekordom (7:40.81). Kinez Yang sa SP-a u Kazanju ima i najsjajnije odličje s 400 slobodno. Preostaje mu još utrka na 1500 metara za četvrtu medalju.

Zlato za dugovječnog Cseha nakon 10 godina

Dugovječni Mađar Laszlo Cseh došao je do drugog zlata na SP-u nakon deset godina. U Montrealu je 2005. bio najbolji na 400 mješovito, sad se pozlatio na 200 leptir (1:53.48), nakon što je u Kazanju osvojio bronci u na 50 leptir. Ništa mu nije mogao ni olimkpijski pobjednik iz Londona, Južnoafrikanac Chad Le Clos za Csehom je zaostao dvije desetinke. Cseh u karijeri, uz ova dva zlata, s najvećih natjecanja ima još po sedam srebrnih i brončanih medalja, ali je imao "nesreću" što je plivao u vrijeme Michaela Phelpsa, discipline su ime se gotovo preklapale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 50 prsno, 20-godišnji Englez Adam Peaty osvojio je drugo zlato u Kazanju. Nakon što je u polufinalu popravio svjestki rekord Camerona van der Burgha i išao 26.42, u finalu je Peaty s devet stotinki slabijim vremenom bio ponovno brži od Južnoafrikanca, kao i na 100 prsno.

Sanja Jovanović bez finala

Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u finale utrke na 50 leđno. U polufinalu je za 19 stotinki bila sporija nego u kvalifikacija, a rezultat 28.59 sekundi bio joj je dovoljan za 16. mjesto. Čak ni njezin rekord iz 2008. (28.05) ne bi joj bio dovoljan za finale za koje je trebalo ići 28.01 sekundi. U svakom slučaju, 29-godišnja Jovanović, vlasnica čak sedam hrvatskih rekorda, jedina je od petero hrvatskih plivača na SP-u u Kazanju, uspjela proći kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TODI, UGLEDAJ SE NA SANJU: /

Jovanović u polufinalu na 50 leđno, Todorović tek 49.

Image
TODI, UGLEDAJ SE NA SANJU: /

Jovanović u polufinalu na 50 leđno, Todorović tek 49.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo