SPEKTAKL U BUDIMPEŠTI / Sandra Perković bila je blizu bronce, ali na kraju ostala bez medalje: Tausaga bacanjem karijere senzacionalno do zlata

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Net.hr

22.8.2023.
20:17
Profimedia
VOYO logo

Dvostruka svjetska i olimpijska pobjednica Sandra Perković danas je lovila još jedno zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Perković je plasman u finale osigurala svojim najboljim hicem sezone od 65,62 m koji je ujedno bio i treći hitac u kvalifikacijama, ali u finalu nije uspjela doći do medalje. Zlato je osvojila senzacionalna Tausaga koja je sa 69,49 popravila rezultat karijere za čak četiri metra.

Image
SRETNO, KRALJICE! /

Neuništiva Sandra Perković hitcem sezone do novog finala: Evo kada 'napada' novo svjetsko zlato

Image
SRETNO, KRALJICE! /

Neuništiva Sandra Perković hitcem sezone do novog finala: Evo kada 'napada' novo svjetsko zlato

Prvi hitac Sandre Perković završio je u zaštitnoj mreži, rotacija tijela nije bila odrađena do kraja i Sandra će morati drugi hitac odraditi puno bolje. Odličan početak s druge strane za Valerie Allman, koja je nadmašila rezultat iz kvalifikacija bacivši disk 68,57 metara daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu, Sandra je bacila 66,57, što je trenutno treći rezultat u finalu. Allman, a ni Feng (66,97 iz prvog kruga), nisu uspjele u drugom krugu nadmašiti hitac iz prvog.

Treći krug ponovno nije bio dobar za našu predstavnicu, disk je opet završio u mreži koji je jako naljutio Sandru: ''Je*i se!'', poručila je disku, ali odmah rukama pokazala da je sve u redu, da nema problema. Za razliku od Perković, američka predstavnica dodatno se učvrstila na prvom mjestu bacivši 68,79.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Allman je u četvrtoj rundi ponovno briljirala - fenomenalnih 69,23, dok je Sandra uspjela baciti disk koji nije zapeo u mreži, ali nije nadmašila hitac iz drugog kruga. Nizozemska Van Klinken sa 67,20 ugurala se na drugo mjesto, čime je Perković izgurana na četvrto mjesto. Odmah nakon Van Klinken, na scenu je stupila Tausaga i bacila nevjerojatnih 69,49 čime je zasjela na prvu poziciju, a izgurala našu predstavnicu na peto mjesto. Tausaga je tako ujedno i popravila svoj rezultat karijere za čak četiri metra.

Sandra Perković do kraja nije uspjela popraviti hitac iz druge runde i vratiti se na pozicije koje garantiraju medalju, a razočarana može biti i Allman koju je senzacionalno prestigla Tausaga koja je zadnji hitac bacala kroz suze radosnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak:

  1. Tausaga
  2. Allman
  3. Feng
  4. Van Klinken
  5. Perković

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo