Rusija slavi: Amerikanci na koljenima

Dva dvoboja pobudila su posebnu pozornost u ponedjeljak, a iz njih su izasli kao pobjednici Rusi i Kanadani koji su potvrdili visoke ambicije na ovom Svjetskom prvenstvu.

13.5.2014.
9:59
VOYO logo

U utakmici dana skupine A Kanadani su igrali protiv Ceha i nisu si smjeli dopustiti jos jedan posrtaj nakon startnog poraza od Francuske. Iako su Cesi u trecoj trecini izvrsili veliki pritisak prema golu Jamesa Reimera, nisu uspjeli doci do poravnanja.

Povela je Ceska pogotkom Romana Cervenke vec u sestoj minuti, ali odgovor Kanadana bio je silovit. Do kraja druge trecine rade seriju 4-0 i s dva gola Joela Warda te po jednim Kylea Turrisa i Nathana MacKinnona rade potpuni preokret. Utakmica se zakomplicirala u samo 50 sekundi kada Jiri Novotny i Tomas Hertl smanjuju na 4:3, no do kraja susreta Reimer je uspio spasiti Kanadane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu skupine Francuska je iznenadila Slovacku i svladala je s 5-3. Uoci posljednje trecine Slovacka je vodila s 3-1 uz dva gola Ladislava Nagyja i jedan Miroslava Satana, no s dva gola Roussela te po jednim Amara i Fleuryja Francuska u zadnjih deset minuta susreta radi novo iznenadenje.

Veliki dvoboj skupine izmedu Rusije i SAD-a rezultatski nije bio zanimljiv. Iako su Amerikanci imali gotovo dvostruko vise udaraca na gol (39-20), Rusija je slavila s cak 6-1. Taj rezultat stajao je na semaforu vec nakon druge trecine i vrlo brzo je bilo jasno tko ce slaviti. Pogotke za Rusiju postigli su Viktor Tihonov dva te po jedan Nikolaj Kuljomin, Alex Oveckin, Jevgenij Kuznjecov te Sergej Plotnikov. Jedini pogodak za SAD postigao je Justin Abdelkader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu skupine domacin Bjelorusija svladao je Svicarsku s 4:3 uz dva gola Sergeja Kosticina te po jedan Andreja Stasa i Mihaila Grabovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo