PRVI ĆE IH TESTIRATI: / Braća Sinković i s novim pravilima najavila pohod na europsko zlato

Image

Na nadolazećem Europskom prvenstvu, osim posade Srbije, konkurencija braći Sinković bit će Rumunji

28.5.2019.
9:54
VOYO logo

Braća Martin i Valent Sinković od petka do nedjelje sudjeluju na Europskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Luzernu u Švicarskoj od 31. svibnja do 2. lipnja i na kojem će ove godine nastupiti gotovo 600 sportaša iz 34 zemlje.

Nakon što su prošle godine prvi put nastupili na Europskom prvenstvu u disciplini dvojac bez kormilara i odmah osvojili zlato, ovogodišnje Europsko prvenstvo donosi dva izazova za braću Sinković. Prvi je obrana naslova, a drugi je nastup u novom čamcu koji prvi put u povijesti ima izbočnike (auslegere) postavljene iza veslača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jača konkurencija

"Izbočnici se u skulu nalaze iza ili ispred veslača, dok su u rimenu dosad uvijek bili postavljeni ispred. Filippi, proizvođač čamaca, napravio je novi čamac za rimen koji imaju izbočnike smještene iza, a mi ćemo biti prvi veslači koji će nastupiti na službenom FISA natjecanju," rekao je Valent Sinković.

Na prvom Svjetskom kupu u Plovdivu braća Sinković osvojila su drugo mjesto, a brži od njih bili su srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković. Na nadolazećem Europskom prvenstvu, osim posade Srbije, konkurencija braći Sinković bit će Rumunji, srebrni na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu i Francuzi, brončani na istom natjecanju. Od ostalih konkurenata tu je i češka posada, brončana s trećeg Svjetskog kupa, kao i Italija koja je 2017. godine pobijedila braću Sinković u finalu Svjetskog prvenstva za nekoliko stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je jača konkurencija nego na u Plovdivu. Sve najjače posade dolaze i očekujemo vrlo izjednačene i zanimljive utrke. Ne bojimo se nikoga, uvijek dajemo svoj maksimum i borimo se za zlato!", rekao je Martin Sinković.

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je 31. svibnja oko 9:24. Polufinale nas očekuje 1. lipnja oko 11:29, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju u 10:45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo