PRVI AMERIKANAC S OLIMPIJSKOM MEDALJOM U SANJKANJU ODUŠEVIO PRIČOM: / 'To je protiv svakog stereotipa o nama i Rusima'

Image
Foto: AFP

Lijepa priča stigla je iz Pjongčanga

12.2.2018.
11:06
AFP
VOYO logo

Ruski i američki sportaši su tradicionalno veliki suparnici, ali je Amerikanac Chris Mazdzer, koji je iznenadio sve osvojivši srebro u sanjkanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u nedjelju, bio oduševljen velikodušnom ponudom jednog ruskog rivala.

VIDEO, MLADA KLIZAČICA ZAMALO OSTALA GOLA USRED NASTUPA: ‘Mislila sam ako sad tu sklizne haljina…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je protiv svakog stereotipa o odnosima između Rusa i Amerikanaca, ali jedan od ruskih sportaša mi je stvarno ponudio da koristim njegove sanjke jer je mislio da neće doći na Olimpijske igre, a htio je znati za što su one sposobne", rekao je 29-godišnji Mazdzer novinarima ne želeći otkriti ime Rusa koji mu je ponudio sanjke, ali je dodao da se to dogodilo svega par tjedana prije početka ZOI u Pjongčangu.

"Neću otkriti ime. To je bilo ludo, dogodilo se jedno jutro", kazao je Mazdzer. "To samo dokazuje da brinemo jedni o drugima i da postoji ljudska veza koja prelazi granice zemalja i kultura te da je sport prekrasan način da se to postigne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mazdzer je bio drugi u sanjkanju iza Austrijanca Davida Gleirschera te je tako postao prvi Amerikanac koji je osvojio olimpijsku medalju u sanjkanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je srebro sjajan preokret nakon dvije frustrirajuće sezone tijekom kojih su sav njegov težak trud potkopale neposlušne sanjke. Iz očaja je posudio sanjke od drugih sportaša da shvati što radi pogrešno. Ta spremnost da se s nekim podijeli skupa oprema tipična je za brigu koju jedni o drugima vode sanjkaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razvio sam snažne odnose s drugim sportašima. Putujemo zajedno mjesecima i kako ih poznam od svoje 13. normalno je da imamo čvrst odnos", kazao je Mazdzer.

A kako mu je bilo s ruskom opremom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije funkcioniralo, bio sam prevelik za te sanjke", odgovorio je američki skijaš na pitanje novinara. "Spustio sam se s njima i bio potpuno bez kontrole."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo