SUSJEDI SE RASPISALI /

Potez hrvatskih vaterpolista oduševio regiju: 'Očitali su lekciju cijelom Balkanu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U centru pažnje je, naravno, Srbija koja je zgrabila treće uzastopno olimpijsko zlato, ali nekima je za oko zapelo i ponašanje naših Barakuda nakon velikog poraza

12.8.2024.
8:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dok je Hrvatima u ustima i dalje još poprilično gorak okus poraza u finalu Olimpijskih igara, reakcije sa svih strana i dalje su burne, a susjedi ne prestaju pisati o finalnom dvoboju. U centru pažnje je, naravno, Srbija koja je zgrabila treće uzastopno olimpijsko zlato, ali nekima je za oko zapelo i ponašanje naših Barakuda nakon teškog poraza.

Image
ZAPLJEŠĆIMO BARAKUDAMA /

Srebrni vaterpolisti se vraćaju kući, Zagreb im sprema doček: Ovo su detalji

Image
ZAPLJEŠĆIMO BARAKUDAMA /

Srebrni vaterpolisti se vraćaju kući, Zagreb im sprema doček: Ovo su detalji

Kako su to oni sami rekli, Hrvati su dostojanstveno podnijeli poraz, čime su poslali važnu poruku regiji - tako barem tvrdi SportSport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotakli su se incidenta s Europskog prvenstva u košarci 1995. godine kada su Hrvati nakon poraza od tadašnje Jugoslavije, danas Srbije, odlučili napustiti podij. Umjesto da budu nekulturni, neki hrvatski vaterpolisti su srpskom timu odali priznanje pljeskom, a izbornik Ivica Tucak pokazao je veliku sportsku etiku i čestitao Srbiji na zasluženoj pobjedi, priznajući da je ključna bila prva četvrtina.

"Nemam što drugo reći osim da čestitam Srbiji koja je bila fantastična i zaslužila pobjedu. Naš nastup nije bio na razini, igrali smo loše. Željeli smo ovo zlato više od ikoga, ali kad obrana ne funkcionira, nema ni igre ni osmijeha. Osvaja se zlato, ne srebro. Najtužniji sam čovjek na svijetu, bit će potrebno vrijeme da se preboli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tako ostaje s jednim olimpijskim zlatom, onim iz Londona 2012. godine. S druge strane, Srbija je nakon Rio de Janeira i Tokija ponovno na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo