POSADA HRVATSKOG BOBA DVOSJEDA JE SLOŽNA: / 'Ispisali smo povijest, sretni smo i zadovoljni, a rezultat je dobar'

Image
Foto: AFP

Silić i Nikpalj su oduševljeni ispisivanjem povijesti hrvatskog boba

19.2.2018.
14:49
AFP
VOYO logo

Nakon što su zauzeli 30. mjesto u bobu dvosjedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu članovi hrvatske posade, pilot Dražen Silić i kočničar Benedikt Nikpalj istaknuli su kako je i sam plasman na ZOI veliki uspjeh jer je 50-ak posada ostalo bez nastupa.

"Oduševljeni smo na kraju. Jučer smo bili malo deprimirani gledajući ostale posade jer smo znali i dobivati neke od onih koji su završile ispred nas pa smo mislili da možemo nadoknaditi neke nedostatke koje smo imali. Danas smo bili baš opušteni i uživali smo u nastupu na Igrama. Morate znati da se preko 50 posada koje su kandidirale za dolazak u Pjongčang nije niti kvalificiralo za nastup", rekao je Silić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKI BOB DVOSJED NA POSLJEDNJEM MJESTU: /

Silić i Nikpalj sad dobivaju pojačanja i prelaze u četverosjed

Image
HRVATSKI BOB DVOSJED NA POSLJEDNJEM MJESTU: /

Silić i Nikpalj sad dobivaju pojačanja i prelaze u četverosjed

Tek početak

"Drago nam je da smo ispisali povijest hrvatskog boba dvosjeda. Nadam se da neće stati na ovome i da je ovo tek početak. Sretni smo i zadovoljni što smo se spustili, naš primarni cilj je bio nastupiti na Igrama. Za više je potrebno više vremena, treninga, ulaganja, uvjeta, financija, slobodnog vremena... Nitko od nas nije plaćen za ovo, svi to radimo iz ljubavi. Za ništa na svijetu ovo ne bih mijenjao. Rezultat je dobar, onaj tko očekuje više je malo prezahtjevan. Jednom kad probate bob, to je kao droga, ne možete se skinuti s toga", izjavio je Nikpalj.

Silić i Nikpalj na kraju su svog nastupa za pretposljednjim Kinezima Jianom Jinom i Hao Shiom zaostali 1.69 sekundi. Bio je ovo prvi nastup hrvatskog boba dvosjeda na ZOI, a Silića i Nikpalja u subotu i nedjelju očekuje i nastup u bobu četvrerosjedu u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji u četverosjedu

"Očekujemo da ćemo u četverosjedu biti bolji, ali svatko iz posade je imao nekakvu ozljedu ove sezone, pa moramo vidjeti kako su se dečki oporavili. A i trener nam je rekao kako su potrebna barem tri tjedna samog treninga na ovoj stazi, dok ćemo mi imati samo tri dana. Treba što bolje odraditi vožnje, pa ćemo vidjeti što će to donijeti", zaključio je Silić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo