PORAZ OD HRVATSKE OČITO IH JE JAKO ZABOLIO: / Pogledajte što njemački mediji pišu nakon debakla na Euru - 'San je ugašen'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011., a to su ostvarile prvom pobjedom nad Njemačkom uopće

15.12.2020.
22:11
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometašice izborile su plasman u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što su u susretu posljednjeg kola drugog kruga pobijedile Njemačku sa 23-20 (12-12).

Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011., a to su ostvarile prvom pobjedom nad Njemačkom uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Reakcije medija

Ovaj su, za njih, iznenađujući poraz njemački mediji dosta teško prihvatili pa su vrlo razočarano pisali o svojim rukometašicama nakon deklasiranja u Danskoj.

"Izgledalo je kao da Njemačka može do polufinala, ali u konačnici je Hrvatska bila prejaka, a Pijević previsoka prepreka", piše tako Spiegel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njemačka reprezentacija propustila je izboriti polufinale Europskog prvenstva i putuje kući", piše to Sport1.

" Umjesto polufinala putujemo kući. San o medalji na prvenstvu u Danskoj u potpunosti je ugašen", piše njemački Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njemice su pokidale živce u utakmici s Hrvatskom. Umjesto u polufinale, završile su na četvrtom mjestu skupine, a odličje čekaju još od 2007. godine", stoji u Kickeru.

U polufinalu čekaju prvoplasirani sastav iz druge skupine, a to će biti Francuska ili Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo