POČINJE LEDENO LUDILO: / Medveščak stigao klub s druge strane svijeta

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić
26.8.2015.
11:12
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Utakmica protiv Amura, momčadi koja je za ovaj susret preletjela čak devet vremenskih zona kako bi se u otvorenju suporotstavila najmeđunarodnijoj momčadi Medveščaka dosada, počinje večeras u 19,15 . Naime, u svlačionici Medvjeda se trenutno može čuti čak 10 različitih jezika igrača koji dolaze iz 11 zemalja.

Na istoku Rusije

Nakon Amura u Zagreb dolaze još tri momčadi s dalekog istoka Rusije koji će u idućih sedam dana odmjeriti snage s Medvjedima - Admiral iz Vladivostoka (28. kolovoza), Sibir iz Novosibirska (30. kolovoza) i Metallurg NK iz Novokuznetska (1. rujna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim pripremnih utakmica, navijačima za večerašnji optimizam razlog daje i statistika koja kaže da Medveščak nikad nije izgubio prvu domaću utakmicu u KHL-u. Prve sezone je sa 7-1 „pao“ veliki CSKA, dok je u prvoj domaćoj utakmici prošle sezone sa 5-2 u Ledenoj bio poražen Sjevjerstalj.

No, što se tiče Amura, situacija je malo drugačija. Medvjedi su sa Amurom igrali tri puta dosada te su upisali samo jednu pobjedu. Na najuspješnijoj Medveščakovoj gostujućoj turneji i tri čiste pobjede u nizu, upravo je Amur pobjedom u produžetku spriječio Medveščak od osvajanja maksimalnih 12 bodova u četiri gostujuće utakmice. Amur je također pobijedio Medveščak u povijesnoj utakmici odigranoj u sklopu humanitarne kampanje protiv raka dojke kada su Medvjedi po prvi puta nastupili u ružičastim dresovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo