OSUĐEN ZA UBOJSTVO / Pistoriusu odbijeno prijevremeno puštanje: 'Ne znam zašto nisu prihvatlili zahtjev...'

Image
Foto: Profimedia.hr

Pistorius je šesterostruki osvajač zlata na Paraolimpijskim igrama

31.3.2023.
16:45
Profimedia.hr
VOYO logo

Bivša južnoafrička paraolimpijska zvijezda Oscar Pistorius (36), koji je prije deset godina ubio svoju partnericu, morat će ostati u zatvoru, jer mu Povjerenstvo za uvjetni otpust nije odobrilo puštanje.

"Ne znam na temelju čega je zahtjev odbijen, samo smo obaviješteni da je odbijen i da će biti pregledan za godinu dana", rekla je za AFP Tania Koen, odvjetnica obitelji žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistorius je pucao i ubio Reevu Steenkamp u ranim jutarnjim satima 14. veljače 2013. Pucao je četiri puta kroz vrata kupaonice svoje strogo čuvane kuće u Pretoriji, tvrdeći da je svoju djevojku zamijenio za provalnika.

Tužitelji su bili drugačijeg mišljenja, smatrali su da je pucao u bijesu zbog ljubomore i dobio je kaznu od 13 godina zatvora. U sklopu svoje rehabilitacije Pistorius se prošle godine sastao s roditeljima žrtve, a oni su također dali svoje mišljenje komisiji. Roditelji Reeve Stennkamp, ​​žene koju je prije 10 godina ubio Pistorius, usprotivili su se zahtjevu za uvjetni otpust, rekla je ranije njihova odvjetnica Tanya Cohen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistorius je šesterostruki osvajač zlata na Paraolimpijskim igrama, a ušao je u povijest kao prvi sportaš kojemu su amputirane obje noge, a koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama. Trčao je na Igrama u Londonu 2012. koristeći proteze od karbonskih vlakana. Dok je bio beba, amputirane su mu obje noge ispod koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo