Pistorijus hoće da napusti zemlju

Južnoafrički paraolimpijac traži da mu se vrati pasoš

9.3.2013.
16:37
VOYO logo

Advokati južnoafričkog paraolimpijca Oskara Pistorijusa, koji je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp, zatražili od suda da njihovom klijentu bude vraćen pasoš kako bi on mogao da putuje.

Pistorijus je nedavno pušten iz pritvora uz kauciju od 110.000 dolara i oduzet mu je pasoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, ne sme da odlazi na bilo koji aerodrom, zabranjeno mu je da vrati u svoju kuću, gde se dogodilo ubistvo Rive Stenkamp, a naloženo mu je i da se dva puta nedeljno javlja u policijsku stanicu, kao i da stalno mora da bude dostupan na prijavljenom broju telefona.

Advokati paraolimpijca smatraju da je naredba o oduzimanju pasoša prestrogo donesena, budući da ne postoji rizik da bi on mogao da pobegne iz Južne Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud bi trebalo da razmotri zahtev advokata Oskara Pistorijusa, pre narednog sledećeg ročišta, koje je zakazano za 4. jun.

Pistorijusov slučaj šokirao je javnost u Južnoj Africi, ali i širom sveta, pošto su ga mnogi smatrali herojem. Poznati sprinter istakao je da je Stenkampovu ubio slučajno, pošto je mislio da je provalnik, ali je tužilac istakao upravo suprotno, da je on to učinio sa namerom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo