SPORTSKA ELITA /

Pariz je spreman za novi spektakl: Dvije Hrvatice love treću uzastopnu medalju

Image

Iako se dojmovi od Olimpijskih igara još nisu slegli, za novi spektakl Pariz je itekako spreman

23.8.2024.
20:42
VOYO logo

Za samo pet dana Pariz ponovno postaje mjesto okupljanja sportske elite. Ovaj puta su u pitanju paraolimpijci. A hrvatske parastolnotenisačice Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić nadaju se trećoj uzastopnoj medalji. U Rio de Janeiru bile su srebrne, a u Tokiju brončane.

Image
SJAJNA IDEJA /

Kultni hrvatski klub daleko je od slavnih dana, ali njihov novi dres oduševio je mnoge

Image
SJAJNA IDEJA /

Kultni hrvatski klub daleko je od slavnih dana, ali njihov novi dres oduševio je mnoge

"Po meni možemo biti prve i možemo ispasti u prvom kolu. Znači uopće nema pravila i sve ovisi kako ćemo se osjećati taj dan, a što se tiče forme jako smo se puno trenirale zadnja dva mjeseca i bile smo na puno priprema", ističe Dretar Karić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Helene i Anđele, Hrvatsku će u Parizu, predstavljati i ostalih 20 parasportaša u šest sportova. Najbrojnija je atletika s 10 predstavnika, a od samostalnosti je osvojeno 26 medalja.

"Teško je od nekoga očekivati medalje i stavljati mu pritisak na leđa, bez obzira koliko medalja prije osvojili, ne znamo tko je u kakvoj formi. Može taj dan padati kiša atletičarima, to se uvijek može dogoditi. Uvijek se vratim na Tina Srbića i gimnastiku prije skoro mjesec dana kad je palo dosta sportaša, a za taj dan su se spremali zadnjih ne znam koliko godina tako da sve je moguće", kaže Mužinić Vincetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paraolimpijske igre sa sobom nose određene organizacijske izazove no na kraju nikome nije žao niti jedne sekunde uloženog vremena.

"Paraolimpijsko selo ostavlja dubok trag jer je ono poput Disneylanda za osobe s invaliditetom. Tamo sve mora biti isplanirano do posljednjeg detalja kako bi osobe s invaliditetom imale jednake uvjete kao svi ostali", kaže Ludivine Munos, predsjednica Odbora za integraciju Paraolimpijskih igara u Parizu.

U Pariz već pristižu i brojni navijači. Došli su čak i oni s drugog kraja svijeta.

"Došla sam s prijateljima jer uskoro počinju Paraolimpijske igre. Mislim da je dobro da ovaj grad pozdravi ove sjajne sportaše jer se oni stvarno trude", govori Arlet Haro, navijačica iz Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve počinje za pet dana, a onda će u manje od dva tjedna kroz sportska borilišta u francuskoj metropoli proći će više od 4.000 sportaša iz 160 zemalja svijeta. Iako se dojmovi od Olimpijskih igara još nisu slegli, za novi spektakl Pariz je itekako spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo