OZLIJEDIO SE USAIN BOLT! / Najbrži čovjek na svijetu se putem društvenih mreža obratio zabrinutim navijačima

Image
Foto: AFP

Najbrži čovjek na svijetu, Jamajčanin Usain Bolt zbog ozljede butnog mišića propustio je finalnu utrku na 100 metara na nacionalnom prvenstvu u Kingstonu u noći s petka na subotu.

2.7.2016.
12:50
AFP
VOYO logo

Bolt je odmah umirio navijače i preko svog Facebooka potvrdio da ozljeda neće utjecati na njegovu pripremu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) gdje će pokušati osvojiti treće uzastopno zlato na 100, 200 i 4x100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt se ozlijedio tijekom polufinalne utrke u četvrtak, te je uoči finala podnio medicinsku dokumentaciju kojom opravdava svoj izostanak iz finalne utrke, koja je ujedno poslužila i kako kvalifikacijska za odlazak na OI.

Boltov izostanak najbolje je iskoristio svjetski prvak iz 2011. Yohan Blake koji je pobijedio u finalnoj utrci s vremenom 9.95 sekundi, stotinku brže od drugog Nickela Ashmeadea. Treće mjesto zauzeo je Jevaughn Minzie s vremenom 10.02, dok je bivši svjetski rekorder Asafa Powell bio četvrti sa 10.03.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskoj utrci dominirala je Elaine Thompson pobijedivši sa sjajnim vremenom od 10.70 sekundi, čime je izjednačila nacionalni rekord dvostruke olimpijske pobjednice Shelly-Ann Fraser-Pryce. Thompson je ujedno postavila i novi najbolji rezultat ove godine u svijetu nadmašivši za osam stotinki dosadašnji najbolji rezultat kojega je držala Bjelokošćanka Murielle Ahoure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fraser-Pryce je završila kao druga s vremenom 10.93, te će braniti naslov u Riju, dok je mlada 21-godišnja Christania Williams bila treća sa 10.97.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo