'Ovo su ozbiljne optužbe, moramo popričati s Ivicom!'

'Neureuther i ja smo razgovarali telefonski i dogovorili se da moramo popričati s Ivicom. Uvredljivo je optuživati nekoga bez dokaza. Radi se o ozbiljnim i neprihvatljivim optužbama.

23.1.2012.
11:44
VOYO logo

Šef natjecanja u Svjetskom kupu skijaša Günther Hujara oslobodio je Austrijanca Marcela Hirschera i Nijemca Felixa Neureuthera sumnje da su nagazili vrata tijekom slaloma u Zagrebu.

Prošli je vikend tijekom utrka u Kitzbühelu izbila afera nakon što su čak i iz austrijskog tabora potvrdili da je pobjednik Snježne kraljice Hirscher nagazio jedna sljemenska vrata, što znači da je trebao biti diskvalificiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknadno se pojavila informacija da je vjerojatno i drugoplasirani Neureuther napravio istu pogrešku, a sve je to razbjesnilo našeg Ivicu Kostelića, koji bi u slučaju diskvalifikacija prethodno spomenutih bio pobjednik na Sljemenu. Hrvatski skijaš se vrlo oštro osvrnuo na zagrebačke događaje, poručivši da će sramota ostati zauvijek. Posebno je ljut na Hirschera koji je zaredao s 'haklanjima' vrata, ali je svaki put skijao do cilja tvrdeći da nije bio siguran je li napravio pogrešku.

"Neureuther i ja smo razgovarali telefonski i dogovorili se da moramo popričati s Ivicom. Uvredljivo je optuživati nekoga bez dokaza. Radi se o ozbiljnim i neprihvatljivim optužbama. Nije Ivičin posao da odlučuje je li netko pogriješio ili nije", izjavio je Hirscher za ORF, a podršku mu je dao i Talijan Cristian Deville, pobjednik nedjeljnog slaloma u Kitzbühelu. "Marcel je dobar dečko. Iznimno ga cijenim i zato mu želim vjerovati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, i Deville je priznao da mu je malo čudno da Hirscher nikad ne osjeti da je nagazio vrata. "Mislim da od 1.000 gaženja vrata samo dvaput to nisam osjetio", izjavio je Deville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo