Ovo ne izgleda dobro: Hirscher pobjegao Ivici!

Marcel Hirscher osvojio je drugo mjesto u veleslalomu u Crans-Montani. Austrijanac je s novih 80 bodova povećao prednost pred Ivicom Kostelićem u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

26.2.2012.
14:02
VOYO logo

S drugim vremenom prve vožnje i 18. u drugoj, talijanski skijaš Massimiliano Blardone osvojio je Crans-Montanu, sedmi od ukupni devet veleslaloma sezone u Svjetskom kupu Samo dvije stotinke zaostajao je Blardone za Austrijancem Marcelom Hirscherom, vodećim u prvoj vožnji. U drugoj je Blardone odradio jako dobar posao, te je ostavio dotad vodećeg Austrijanca Hannesa Reichelta iza sebe za 82 stotinke.

U startnoj kućici ostao je samo Marcel Hirscher, vodeći u ukupnom poretku i u poretku veleslaloma, skijaš s pet pobjeda u slalomu i tri u veleslalomu ove sezone. S osam pobjeda je 22-godišnji Austrijanac rekorder ove sezone, ali do devete ipak nije stigao. Imao je 20. vrijeme druge vožnje i na kraju je zaostao 16 stotinki za Blardoneom, te se morao zadovoljiti s drugim mjestom. Talijan je nakon ulaska u cilj slavio kao da je već tada znao ili osjetio da je pobjeda njegova. Na kraju je Blardone doista i ostvario pobjedu, drugu ove sezone i sedmu u karijeri, sve u veleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbržom drugom vožnjom, Francuz Jean-Baptiste Grange probio se do četvrtog mjesta, zaostavši za pobjednikom 96 stotinki. Zaostatak unutar jedne sekunde, odnosno za 99 stotinki, imao je i petoplasirani Švicarac Didier Defago. Amerikanac Ted Ligety, trostruki i aktualni osvajač Malog kristalnog globusa u veleslalomu, osvojio je tek deveto mjesto (+1.29) i sada je povećao zaostatak za vodećim Hirscherom u poretku veleslaloma. Hirscher na vrhu ima 132 boda više od drugog Ligetyja.

Ono što nas puno više zanima jest činjenica da je Hirscher osvajanjem drugog mjesta u ukupnom poretku povećao prednost u odnosu na Ivicu Kostelića na 92 boda. Podsjećamo, naš predstavnik Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 65 nije uspio izboriti drugu vožnju. Zauzeo je 46. mjesto sa zaostatkom od 6 sekundi i 20 stotinki za vodećim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karavana Svjetskog kupa nastavlja se od 2. do 4. prosinca u norveškom Kvitfjellu. Na rasporedu su dva superveleslaloma i spust. Pod pretpostavkom da Hirscher neće nastupiti na tim utrkama, uoči veleslaloma i slaloma 10. i 11. ožujka u Kranjskoj Gori, gdje se natjecanjima vraća Ivica Kostelić, Austrijanac će imati 92 boda prednosti pred braniteljem naslova.

Nakon Kranjske Gore, na rasporedu je još završnica u Schladmingu od 14. do 18. ožujka, gdje će se voziti po jedan spust, superveleslalom, veleslalom i slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Blardone (Ita) 2:33.77

2. Hirscher (Aut) +0.16

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Reichelt (Aut) +0.82

4. Grange (Fra) +0.96

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Defago (Švi) +0.99

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak u veleslalomu:

1. Hirscher (Aut) 545

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Defago (SAD) 413

3. Blardone (Ita) 358

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni poredak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Hirscher (Aut) 1135

2. Kostelić (Hrv) 1043

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Feuz (Švi) 1040

4. Cuche (Švi) 837

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Svindal (Nor) 814

Američka skijašica Lindsey Vonn pobjedom u superveleslalomu u Banskom učinila je veliki korak prema ukupnoj pobjedi u Svjetskom kupu, te preuzela vodstvo u poretku ove discipline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vonn je u češkom skijalištu slavila s 5 stotinki boljim vremenom od Tine Weirather iz Lihtenštajna, dok je najnižu stepenicu pobjedničkog postolja zauzela Talijanka Daniela Merigheti sa samo 7 stotinki slabijim vremenom od Amerikanke.

Glavne konkurentice u borbi za Veliki kristalni globus, Slovenka Tina Maze i braniteljica naslova Njemica Maria Hölfl-Riesch zauzele su 4. odnosno 6. mjesto, pa je Vonn dodatno povećala prednost u ukupnom poretku. Sada ima 528 bodova više od Maze, te 556 od Hölfl-Riesch, a do kraja je uključujući i završnicu u Schladmingu preostalo još osam utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, američka skijašica je priskrbila osjetniju prednost u poretku za Mali kristalni globus u superveleslalomu odmaknuvši prvoj pratiteljici Austrijanki Anni Fenninger na 94 boda, te sunarodnjakinji Juliju Mancuso na nedostižnih 112 bodova, budući je do kraja ostala još samo utrka na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu od 14. do 18. ožujka.

Vonn je u Banskom ostvarila 51. pobjedu u karijeri čime je došla na samo četiri pobjede manje od legendarne Švicarke Vreni Schneider (55), a u superveleslalomu je ovo bilo 18. slavlje za 27-godišnju Amerikanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo