OLIMPIJADA U PJONGČANGU POČINJE ZA ČETIRI DANA: / Hrvati krenuli put Južne Koreje gdje će se predstaviti novih šest disciplina

Image
Foto: PIXSELL

Nove discipline bit će uvrštene u alpskom skijanju, curlingu, brzom klizanju i daskanju na snijegu

5.2.2018.
14:38
PIXSELL
VOYO logo

Do početka XXIII. Zimskih igara, koje će se od 9. do 25. veljače održati u južnokorejskom Pjongčangu preostala su još četiri dana.

Velika hrvatska skupina otputovala u Južnu Koreju

Najviše članova hrvatskog izaslanstva otputovalo je u ponedjeljak rano poslije podne iz zračne luke "Franjo Tuđman" na XXIII. Zimske olimpijske igre koje će se od 9. do 25. veljače održati u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored barjaktara Natka Zrnčića Dimu u zrakoplov su ušli i Filip Zupčić, Leona Popović, Ida štimac i Lana Zbašnik te još desetak akreditiranih osoba među kojima su treneri, pomoćni treneri, serviseri, fizioterapeut i druge službene osobe predvođene našim najboljim skijašem Ivicom Kostelićem, dok će Ante Kostelić na put krenuti sutra.

Danas je iz američkog Denvera u Južnu Koreju otputovala i naša četvrta predstavnica u alpskom skijanju Andrea Komšić, dok će preostali dio alpske reprezentacije na put krenuti nakon otvaranja Igara pa će Elias i Samuel Kolega u Pjongčang otputovati 11. veljače iz Zagreba, a Matej Vidović i Istok Rodeš 17. veljače iz Zuericha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U olimpijskom selu već su dva dana sanjkašica DariaObratov te naši predstavnici u bobu DraženSilić, BenediktNikpalj, Antonio Zelić i MateMezulić.

Čak šest novih disciplina

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) povećao je broj disciplina na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama pa će se u Pjongčangu dijeliti šest kompleta medalja više no u Sočiju 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove discipline bit će uvrštene u alpskom skijanju, curlingu, brzom klizanju i daskanju na snijegu.

U program alpskog skijanja uvrštena je ekipna utrka, daskaši na snijegu dobili su priliku boriti se za medalje u akrobatskim skokovima, u brzom klizanju nova disciplina bit će masovni start, a u curlingu natjecanje mješovitih ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na ZOI u Sočiju, iz programa Igara izbačen je paralelni slalom daskaša.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike