Odbojkašice ostale bez medalje

Belgijanke su bile „jače“

14.9.2013.
21:10
VOYO logo

Odbojkašice Srbije izgubile su od Belgije sa 3:2 u setovima (23:25, 25:21, 28:26, 21:25, 15:11) u meču za treće mesto na Evropskom prvenstvu.

Srbija je branila zlatnu medalju sa prošlog šampionata, ali naše devojke poklekle su u poslednja dva meča – Rusija je bila mnogo bolja u polufinalu, a Belgijanke su sada bile smirenije u presudnom taj brejku i osvojile su prvu medalju u istoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše su mnogo motivisanije počele meč, vodile su od samog starta, a na drugi tehnički tajm aut otišle su sa pet poena prednosti – 16:11. Srbija je bila odlična u polju, a posle paralele Brakočevićeve bilo je 18:12.

Međutim, posle nekoliko kikseva na prijemu Belgijanke su uspele da se vrate i da smanje na 19:16. Posle tajm auta Belgijanke su uzele još jedan poen, ali onda je serija konačno prekinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je povela 24:20, ali onda je usledio novi pad u igri Srbija i rivalke su vezale tri poena. Ipak, posle Terzićevog tajm auta naše su odigrale prvi tempo za Natašu Krsmanović i prvi set je osvojen - 25:23.

Očigledno je da su obe ekipe bile potresene porazima u polufinalnim okršajima, pa smo gledali mnogo oscilacija na obe strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše su izvrsno počele i drugi set, brzo su stvorile pet poena viška (10:5), a onda se Belgijanke vraćaju. Smanjile su na 12:10, a od tog trenutka kola su potpuno krenula nizbro i Srbija je izgubila osam poena u nizu.

Naše su se na kratko konsolidovale, ali je Belgija ipak izjednačila u setovima – 25:21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijanke su uzele pet prvih poena u trećem setu, ali već do prvog tehničkog tajm auta naše su se vratile u igru. Nijedna od ekipa nije uspela da napravi ozbiljniju prednost sve do završnice seta – naše su imale kontru pri vođstvu 20:19, nisu je iskoristile, a Belgija je povela 22:20.

Srbija se vratila u igru sjajnim servisom Krsmanovićeve, ali u uzbudljivoj završnici Belgija je realizovala četvrtu set loptu posle lošeg smeča Brakočevićeve – 28:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše devojke nisu se obeshrabrile zbog gubitka trećeg seta, nastavile su maksimalno da se bore i na drugi tehnički tajm aut otišle su sa +2 (16:14) posle odličnog bloka Krsmanović-Brakočević.

Blok je bio presudan u četvrtom setu – svaki put kada bi Belgijanke pretile, naše su blokom uspevale da osvoje poen ili barem da upasive napad suparnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo na taj način naše su uzele poen za 21:18, posle čega je selektor Belgije zatražio tajm aut. Nije mnogo pomoglo, Srbija je uspela da izbori peti set, a poslednji poen osvojila je Jovana Brakočević - 25:21.

U taj brejku je Belgija bolje počela i vodila je sa 6:2. Međutim, Srbija je na servis Jelene Nikolić ušla u seriju i vodila je 8:7. Tada je naša selekcija propustila kontru za dva poena viška i to se ispostavilo odlučujućim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dve neuspešne ’koreje’ tandema Ognjenović-Krsmanović, a zatim i greška Brakočevićeve, a tačku na loš niz stavila je Ognjenovićeva loše skuvanom loptom – 15:11 i pobeda Belgije.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo