Odbojkaši Srbije lagano do četvrtfinala

Pobedili Dance sa 3:0

24.9.2013.
21:53
VOYO logo

Srpski odbojkaši plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, čiji su domaćini Danska i Poljska, pobedom nad Dancima sa 3:0 u Arhusu.

Izabranici Igora Kolakovića su do trijumfa došli sa 25:17, 25:17, 25:22, posle jednog sata i 15 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za polufinale, naše odbojkaše već u sredu od 20 časova očekuje duel sa Belgijom, koja je izborila direktan plasman u tu fazu posle takmičenja u grupi.

Od početka susreta srpski odbojkaši su nametnuli svoj ritam i nisu dali Dancima ni šansu da im priprete. Najbolji u našem timu bio je Podraščanin sa devet poena, Starović je imao jedan manje, dok je Atanasijević meč završio sa sedam poena. Kod Danaca posebno se istakao Ditlesen sa 15 poena, piše B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tok meča

Srpski odbojkaši su odlično meč, vrlo brzo i lako su poveli sa 3:0, i održavali prednost, koja je na prvom tehničkom tajm-autu bila plus pet (8:3). Naš tim je nastavio da kontroliše rezultat, odlično je funkcionisao kako u napadu, tako i u odbrani, i samo povećavao prednost. Na drugom obaveznom odmoru Srbija je vodila sa 16:8, a zahvaljujući odličnoj i koncentrisanoj igri došla je do deset poena prednosti (24:14) i isto toliko set lopti. Naši odbojkaši su iskoristili četvrtu za 25:17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu viđena je gotovo ista slika kao i u prvom. Od početka su naši odbojkaši kontrolisali rezultat i samo povećavali prednost. Danci nisu imali rešenja za raspoložene Kolakovićeve izabranike, koji su dobili drugi set takođe sa 25:17. Selektor je tada pružio priliku igračima koji u prvom delu šampionata nisu bili u prvom planu, pre svega Staroviću na poziciji korektora.

Danska je u trećem setu pružila najveći otpor srpskim odbojkašima. Na samom početku se igralo poen za poen o 7:7, kada je Srbija uspela da se odvoji. Danci su se probudili u samom finišu, spasli su četiri meč lopte evropskih šampiona, ali su naši odbojkaši na kraju dobili i taj period igre sa 25:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike