SPORTSKI SVIJET ZAVIJEN U CRNO / Biciklist umro od posljedica pada na utrci, nesreća se dogodila na mjestu gdje su jurili oko 100 na sat

Image
Foto: Profimedia

Maeder je u četvrtak pao 14 kilometara prije cilja na spustu s prijevoja Albula, na kojem su biciklisti postizali brzinu oko 100 km/h. Nakon što ga je liječnička ekipa pronašla na strmoj padini uz cestu, unesrećenom švicarskom biciklistu je pružena prva pomoć, proveden je postupak oživljavanja i helikopterom je prebačen u bolnicu u Churu. Nažalost, u petak je umro

16.6.2023.
15:23
Profimedia
VOYO logo

Šesta etapa biciklističke utrke po Švicarskoj, koja je trebala biti vožena u petak od Chura do Oberwil-Lielija, "neutralizirana" je nakon što je objavljena vijest o smrti švicarskog vozača Gine Mädera, koji je jutros umro u bolnici od ozljeda zadobivenih pri padu na završnom spustu u jučerašnjoj, petoj etapi.

Image
POČIVAO U MIRU /

Nogometni svijet zavijen u crno: Umro bivši reprezentativac, u 39. godini izgubio bitku s opakom bolešću

Image
POČIVAO U MIRU /

Nogometni svijet zavijen u crno: Umro bivši reprezentativac, u 39. godini izgubio bitku s opakom bolešću

"Biciklisti će odvesti posljednjih 30 kilometara; današnja etapa je neutralizirana, a vozači će se u grupi dovesti do predviđenog cilja u sjećanje na 26-godišnjeg preminulog člana momčadi Bahrain Victorious", objavljeno je na službenom mrežnom portalu Utrke po Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maeder je u četvrtak pao 14 kilometara prije cilja na spustu s prijevoja Albula, na kojem su biciklisti postizali brzinu oko 100 km/h. Nakon što ga je liječnička ekipa pronašla na strmoj padini uz cestu, unesrećenom švicarskom biciklistu je pružena prva pomoć, proveden je postupak oživljavanja i helikopterom je prebačen u bolnicu u Churu. Nažalost, u petak je umro.

Image

Mjesto na kojemu je Gino Mader pao

Utrka bi trebala biti nastavljena u subotu, kad je na rasporedu etapa dužine 183,5 km od Tuebacha do Weinfeldena, a u nedjelju je predviđen kronometar dužine 25,7 km po brežuljkastoj trasi između St. Gallena i Abtwila, koji bi trebao biti odlučujući za ukupnu pobjedu na ovogodišnjem izdanju Tour de Suissea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći u ukupnom redoslijedu je Danac Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) s osam sekundi prednosti pred Austrijancem Felixom Gallom (AG2R) te 18 sekundi pred Španjolcem Juanom Ayusom koji je bio pobjednik etape vožene u četvrtak, obilježene tragičnom smrću Gine Maedera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo