NOVO IZNENAĐENJE U PJONGČANGU: / SAD nakon 42 godine dočekao zlato u skijaškom trčanju

Image
Foto: AFP

Norvešku dominaciju u skijaškom trčanju na ZOI u Pjongčangu nastavili su u srijedu Martin Johnsrud Sundby i Johannes Hösflot Kläb.

21.2.2018.
15:06
AFP
VOYO logo

Amerikanke Kikkan Randall i Jessica Diggins priredile su u srijedu veliko iznenađenje osvojivši zlatnu medalju u skijaškom trčanju u disciplini ekipni sprint na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. To je prva medalja u skijaškom trčanju za SAD na Igrama u Pjončangu. Sjedinjene Države su od 1976. godine čekale olimpijsku medalju u skijaškom trčanju.

Šveđanke Charlotte Kalla i Stina Nilsson te Norvežanke Marit Björgen i Maiken Caspersen Falla bile su velike favoritkinje i vodile su većinu utrke, ali u završnici Amerikanka Diggins je za 19 stotinki prestigla Šveđanku Nilsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Šveđankama pripalo srebro, a Norvežankama, koje su zaostale 2,97 sekunde, bronca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A 37-godišnja Norvežanka Marit Björgen u Pjončangu je osvojila četvrtu medalju (1 zlato, 1 srebro, 2 bronce). Tako je stigla do ukupno 14. olimpijske medalje (7 zlata, 4 srebra, 3 bronce), čime je postala najuspješnija sportašica u povijesti zimskih olimpijskih igara. Nadmašila je sunarodnjaka Bjorna Daehlieja, koji je osvojio 8 zlatnih i 4 srebrne olimpijske medalje.

Norveška dominacija, novo zlato u ekipnom sprintu

Norvešku dominaciju u skijaškom trčanju na ZOI u Pjongčangu nastavili su u srijedu Martin Johnsrud Sundby i Johannes Hösflot Kläbo, koji su osvojili zlato u ekipnom sprintu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Kläbo došao do trećeg zlata u Pjongčangu, a Sundby je u Južnoj Koreji skupio dva zlata i srebro. Norveška je, pak, u skijaškom trčanju u Pjongčangu osvojila 6 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrnu medalju u ekipnom sprintu osvojili su Rusi Denis Spicov i Aleksander Bolšunov, koji su zaostali 1,71 sekundu, dok je bronca pripala Francuzima Mauriceu Manificatu i Richardu Jouveu, čiji je zaostatak bio 2,02 sekunde.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati, ekipni sprint, 6 x 1,25 km: 1. Kikkan Randall/Jessica Diggins (SAD) 15:56,47 2. Charlotte Kalla/Stina Nilsson (ŠVE) + 0,19 3. Marit Björgen/Maiken Caspersen Falla (NOR) 2,97 4. Nadine Fähndrich/Laurien van der Graaff (ŠVI) 21,32 5. Mari Laukkanen/Krista Pärmäkoski (FIN) 22,71

Rezultati, ekipni sprint, 6 x 1,4 km: 1. Martin Johnsrud Sundby/Johannes Hösflot Kläbo (NOR) 15:56,26 2. Denis Spicov/Aleksander Bolšunov (OSR) + 1,71 3. Maurice Manificat/Richard Jouve (FRA) 2,02 4. Marcus Hellner/Calle Halfvarsson (ŠVE) 3,07 5. Dietmar Nöckler/Federico Pellegrino (ITA) 18,55

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo