Nova medalja za srpske odbojkaše!

Bronza u Sloveniji je deseta medalja za našu reprezentaciju na Evropskim prvenstvima

29.9.2013.
17:01
VOYO logo

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Danskoj, maksimalnom pobedom nad Bugarskom - 3:0

Naš nacionalni tim stigao je do jubilarne desete medalje na šampionatima Evrope. Pored dva zlata i srebra upisana je sedma bronza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši momci nisu klonuli duhom i uspeli su bez izgubljenog seta da stignu do nove medalje. Bugarska je u sva tri seta imala prednost i priliku da osvoji set, ali su "Orlovi" igrali najbolje kad je bilo najpotrebnije i trijumfovali.

Najbolji u našem timu bio je Aleksandar Anastasijević sa 20 poena, a odličan je bio i Nikola Kovaćević, koji je imao ključnu ulovu u osvajanju prvog i drugog seta, sa upisanih 17 poena. S druge strane, daleko najbolji bio je Sokolov koji je zabeležio 17 poentiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši momci su opet nešto slabije otvorili meč, pa su Bugari otišli na prvi odmor sa prednošću - 8:5. Srbija je posle pauze zaigrala dosta bolje, proradio je blok, korektori su znatno podigli nivo igre, dok se u napadu izdvojio Anastasijević i brzo je bilo 14:14.

Finiš seta pripao je "Orlovima", koji su zaigrali koncentrisanije i stigli do tri poena prednost(21:18), da bi osvajanje seta potvrdio Kovačević odličnim servisima - 25:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista priča kao i u prvom setu.Srbija je lošije krenula, Bugarska povela i čuvala prednost, ali, kao i u prvom setu, samo do drugog tehničkog taj auta kada je bilo 16:14 za naš tim. Ovoga puta, najzaslužniji za preokret bio je Nikola Kovačević sa šest poena.

Usledio je neizvestan finiš u kom je Podraščanin, pri rezultatu 24:23, poslao zicer u aut i propustio priliku da Srbiju dovede na set od bronze. Igralo se poen za poen, a obe ekipe imale su nekoliko izglednih prilika da stignu do seta, da bi posle velike drame to pošlo za rukom Anastasijevića, koji je odličnim servisima duplirao prednost našeg tima - 32:30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je u, ispostaviće se, odlučujući set ušla odlučno i stekla solidnu prednost 14:10. Ipak, usledilo je opuštanje - Bugari osvajaju sedam od narednih osam poena i stižu do preokreta. Kolaković je tražio tajm aut i presekao nalet Bugarske, naši su zaigrali agresivnije i uspeli da povrate kontrolu. Opet je usledila drama, ovoga puta dosta kraća, a Srbija iz još jedne neizvesne završnice izlazi kao pobednik i potpuno zaslužemo osvaja medalju - 27:25.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike