Play ponuda

Nevjerojatna prijevara: Vanessa Mae obmanula cijeli svijet!

shimmer fallback

Međunarodna skijaška federacija (FIS) izrekla je četverogodišnju suspenziju Vanessi Mae.

11.11.2014.
14:49
Play ponuda

Inače britanska državljanka kvalificirala se za ZOI u Sočiju u posljednji trenutak, užurbanim nastupima na skijaškim natjecanjima održanim u siječnju ove godine u Sloveniji.

Posljednje od spomenutih natjecanja u Sloveniji organizirano je na zahtjev menadžmenta same Mae, posredstvom Tajlandskog skijaškog saveza, a sve kako bi skupila potreban broj bodova. Nastupivši pod imenom Vanessa Vanakorn u veleslalomu, poznata je violinistica u Sočiju završila posljednja, 67. , uz čak 50 sekundi zaostatka za pobjednicom Tinom Maze.

Mae se u slovenskom skijalištu Krvavec utrkivala četiri puta u veleslalomskim utrkama kako bi zadovoljila propisani bodovni standard. Zemlje bez skijaša u Topu 500 imaju pravo prijaviti jednog skijaša, odnosno skijašicu u slalomu i veleslalomu, sve dok zadovoljavaju bodovni standard, odnosno ako im je prosjek bodova u pet međunarodno priznatih utrka manji od 140.

//www.youtube.com/embed/YWCtI_XJ-fw

"Odbor za saslušanje došao je do zaključka da je manipulirano rezultatima na četirima veleslalomskim utrkama koje su se održale 18. i 19. siječnja na skijalištu Krvavec", stoji u priopćenju FIS-a.

Mae je rođena u Singapuru, a u Englesku se preselila u dobi od četiri godine nakon što se njezina majka udala za britanskog odvjetnika. Svjetsku je slavu stekla kao violinistica nizom izvedbi na britanskoj televiziji, prije nego li je pokrenula solo-karijeru i prodala svoje albume u milijunima primjeraka.

Play ponuda
Play ponuda