NEVJEROJATAN USPJEH U SKIJANJU: / Hrvatska danas slavi svog novog sportskog junaka

Image

Hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu, a Elias Kolega osvojio je brončano odličje u subotnjoj utrci održanoj na olimpijskoj stazi u Sočiju.

5.3.2016.
13:01
VOYO logo

Rodeš je tako postao prvi hrvatski skijaš koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, a slavlju Hrvata u Sočiju pridonio je i Elias Kolega. Naši su reprezentativci bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje u kojoj je Istok Rodeš briljirao. Od Eliasa Kolege bio je brži za 1.17 sekundi, a trećeplasirani Slovenac Stefan Hadalin zaostao je 1.42 sekunde.

Image
Image

Uspio obraniti prednost iz prve vožnje

Iako je u drugoj vožnji imao deveto vrijeme, Rodeš je uspio obraniti prednost iz prve vožnje i s ukupnim vremenom 1:36.84 osvojio naslov svjetskog prvaka. Najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebrne medalje probio se Nijemac Frederik Norys (+0.65), a Elias Kolega je šestim rezultatom druge vožnje osvojio broncu (+0.85).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji skijašica Andrea Komšić je osvojila 11. mjesto u slalomu, zaostavši za pobjednicom, Njemicom Elisabeth Willibald, 5.30 sekundi. Srebro i bronca pripale su Austrijankama, Katharini Gallhuber (+0.29) i Katharini Huber (+1.15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo