NEVJERICA U RIJU: / Brazilce uopće ne zanimaju Olimpijske igre!?

Image
Foto: AFP

Ulaznice za Olimpijske igre koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru prodaju se daleko slabije od očekivanja.

27.2.2016.
9:15
AFP
VOYO logo

Dosad je prodano tek oko 50 posto od 4,5 milijuna ulaznica namijenjenih Brazilcima. Još je gora situacija s Paraolimpijskim igrama - za taj je događaj kupljeno svega deset posto ulaznica. Zbog svega je toga za 4000 mjesta smanjen kapacitet gledališta na Lagoa Rodrigo de Freitas gdje će se održati natjecanja u veslanju i kanuu.

Manje volontera i automobila

Prije toga su organizatori, u svrhu kresanja ogromnih troškova, smanjili broj volontera sa 70.000 na 50.000, a za 20 posto je smanjen i broj službenih automobila - s 5000 na 4000. U Olimpijskom selu su iz soba izbačeni televizori, a odluka da neće biti klimatizacije je ipak poništena nakon brojnih prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
200 DANA DO SPEKTAKLA GODINE: /

"Dajte ljudi, nismo mi Kina ili Engleska"

Image
200 DANA DO SPEKTAKLA GODINE: /

"Dajte ljudi, nismo mi Kina ili Engleska"

Kada tome dodamo da je zagađen zaljev Guanabara u kojem će se održati jedriličarska natjecanja, te prijeteći virus zika, jasno je da organizatorima nije nimalo lako.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Zaljev Guanabara

A ovih su dana donijeli još jednu kontroverznu odluku. Na dijelu borilišta ulaznice neće biti numerirane, pa će gledatelji slobodno odlučiti gdje će sjesti u sektoru koji su platili. Prilično neobična odluka za najveći sportski događaj na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice neće biti numerirane

"Takav sustav je uobičajen na većini sportskih događaja u Brazilu. Kad gledatelji nemaju točno određeno mjesto za sjedenje, to im dopušta slobodnije kretanje, te doprinosi stvaranju pozitivnije atmosfere među navijačima. Gledatelji će moći brže ulaziti i izlaziti s tribina, a volonteri će im pomagati da pronađu najbolje moguće mjesto unutar sektora za koji su kupili ulaznicu", pojasnio je glasnogovornik Igara.

Spomenuta će pravila vrijediti za badminton, boks, konjički sport, hokej na travi, ragbi, streljaštvo, stolni tenis, dizanje utega, ali i za dio nogometnih i atletskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo