Play ponuda

NAVAREZ POBJEDNIK 12. ETAPE NA GIRO D'ITALIA: / Joao Almeida zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Image
Foto: Profimedia

Dvanaesta etapa ovogodišnjeg 'Gira' bila je posvećena legendarnom Marcu Pantaniju, pobjedniku 'Gira' i 'Toura' iz 1998. godine

15.10.2020.
18:05
Profimedia
Play ponuda

Ekvadorac Jhonatan Narvaez (INEOS Grenadiers) pobjednik je 12. etape ovogodišnje biciklističke utrke "Giro d'Italia" vožene sa startom i ciljem u Cesenaticu u dužini od 204 kilometra, dok je Portugalac Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Image
KOLUMBIJAC NEMA TEŽE OZLJEDE: /

Teško je pao jučer u prvoj etapi slavne utrke

Image
KOLUMBIJAC NEMA TEŽE OZLJEDE: /

Teško je pao jučer u prvoj etapi slavne utrke

Narvaez se našao u skupini od 14 vozača koja se vrlo rano izdvojila iz glavne skupine u etapi, a tijekom zahtjevne trase tijekom koje je pred biciklistima bilo čak osam uspona iskristaliziralo se kako su najbolji u toj skupini bjegunaca on i Ukrajinac Mark Padun (Bahrain-McLaren) koji su ostali sami na čelu 30-ak kilometara prije cilja.

Odluka na posljednjoj nizbrdici

Ključni trenutak dogodio se na posljednjoj nizbrdici, 24 kilometra prije cilja kada se Padunu slomio prednji kotač zbog čega je morao zamijeniti bicikl te je izgubio oko pola minute u odnosu na Narvaeza. Ukrajinac se 10 kilometara prije cilja primaknuo Ekvadorcu na samo 10 sekundi razlike, no tada je posustao, razlika je počela rasti u korist Ekvadorca pa je Narvaez na kraju ciljem prošao sa 1:08 minuta prednosti ispred Paduna.

Treće mjesto u etapi zauzeo je Australac Simon Clarke (Education First) sa 6:50 minuta zaostatka za Narvaezom.

Glavna skupina vozača sa svima iz samog vrha ukupnog redoslijeda ciljem je prošla zajedno sa 8:25 minuta iza Narvaeza pa je Almeida zadržao 34 sekunde prednosti u odnosu na drugog Nizozemca Wilca Keldermana (Sunweb), odnosno 43 sekunde u odnosu na trećeg Španjolca Pella Bilbaoa (Bahrain-McLaren).

Rimac zaostao više od pola sata za pobjednikom

Hrvatski prvak Josip Rumac (Androni Giocattoli) u 12. je etapi zauzeo 82. mjesto sa 30:31 minuta zaostatka za Narvaezom te je ukupno 89. sa 1:39:32 sata slabijim vremenom od Almeide.

Inače, 12. etapa ovogodišnjeg "Gira" bila je posvećena legendarnom Marcu Pantaniju, pobjedniku "Gira" i "Toura" iz 1998. godine, koji je rođen u Cesenaticu, a vozila se cestama na kojima je on najčešće trenirao.

Play ponuda
Play ponuda