Za novog izbornika imenovan je dosadašnji izbornik U-19 reprezentacije Marinko Mavrović

Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS) u ponedjeljak je donio odluku o razrješenju izbornika malonogometne (futsal) reprezentacije, Mate Stankovića, zbog neodgovarajućih rezultata.

Stanković (50) je Izbornikom futsal reprezentacije Hrvatske postao 2010. godine, a najveći uspjeh s reprezentacijom ostvario je na Europskom prvenstvu koje se 2012. godine održalo u Hrvatskoj, gdje je nakon plasmana u poluzavršnicu osvojio četvrto mjesto.

Za novog izbornika imenovan je dosadašnji izbornik U-19 reprezentacije Marinko Mavrović.

Ostali zaključci

Također, Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održat će se putem video konferencije 17. prosinca, a Izvršni odbor usvojio je potrebne materijale za sjednicu - financijski plan i program rada za 2021. godinu. Na sjednici skupštine bit će i izvještaj o radu te završni račun za 2019. godinu, predviđeni za proljetnu Skupštinu, neodržanu zbog epidemije koronavirusa.

IO je usvojio propozicije natjecanja Prve HMNLŽ i natjecanja mladeži u malom nogometu, kao i kalendar aktivnosti za 2021. godinu. Također, raspisan je natječaj za dodjelu Trofeja podmlatka za 2020. godinu.