NAJLJEPŠI DAN U KARIJERI: / Nije Snježna kraljica, ali ovo će zauvijek pamtiti

Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN
5.1.2016.
14:52
AFP, OLIVIER MORIN
VOYO logo

Prije godinu dana na sljemenskom Crvenom spustu 26-godišnja Norvežanka osvojila je treće mjesto i prvi se put u karijeri popela na pobjedničko postolje u utrci Svjetskog kupa. Godinu dana poslije Santa Caterina je uskočila kao zamjenski domaćin slalomske utrke umjesto otkazane sljemenske Snježne kraljice, a Nina Løseth je dočekala svoj prvi trijumf u Svjetskom kupu, postavši prva Norvežanka u posljednjih 15 godina koja je doskijana do pobjede u slalomu. Norveška je posljednju slalomsku pobjednicu u utrkama Svjetskog kupa slavila 2000. godine na mariborskom Pohorju gdje je najbrža bila Trine Bakke.

Komšić bez bodova

Løseth je do pobjede stigla ostvarivši najbolja vremena u obje vožnje te s ukupnim vremenom 1:57.65 uvjerljivo slavila ispred Čehinje Šarke Strachove (+1.12) i Slovakinje Veronike Velez Zuzulove (+1.37) koja se na pobjedničko postolje probila s 13. mjesta u prvoj vožnji. Vodeća u redoslijedu slalomašica, Šveđanka Frida Hansdotter, osvojila je peto mjesto te prvi put ove sezone ostala bez mjesta na pobjedničkom postolju. Jedina hrvatska predstavnica, 19-godišnja Zagrepčanka Andrea Komšić, zauzela je 40. mjesto u prvoj vožnji, zaostavši za Løseth 4.25 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće utrke skijašica za Svjetski kup na rasporedu su u subotu i nedjelju, 9. i 10. siječnja, kad su u austrijskom Altenmarktu na rasporedu spust i superveleslalom, gdje će ponovno bodove skupljati vodeća u ukupnom redoslijedu, Švicarka Lara Gut, koja ne sudjeluje u slalomskim utrkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo