NAJBRŽI ČOVJEK NA SVIJETU SUSPENDIRAN ZBOG DOPINGA: / Nije se htio testirati, vjerojatno propušta Olimpijske igre

Image
Foto: Profimedia

Propustio se testirati 6. lipnja 2018., te 16. siječnja i 26. travnja 2019. godine. Međutim, izvukao se na tehnikalije. Naime, dokazao je kako je njegov prvi propušteni slučaj bio 1.

17.6.2020.
11:23
Profimedia
VOYO logo

Jedinica za integritet atletike (AIU) u srijedu je privremeno suspendirana svjetskog prvaka na 100 metara, Amerikanca Christiana Colemana (24) zbog kršenja pravila u borbi protiv dopinga zbog čega bi mogao propustiti Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Američki sprinter je suspendiran jer u posljednjih 12 mjeseci propustio tri testiranja na doping što po pravilniku može rezultirati jednogodišnjom ili dvogodišnjom suspenzijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put Coleman je propustio testiranje 9. prosinca prošle godine, a prije toga 16. siječnja 2019. i 26. travnja 2019. godine.

"AIU potvrđuje privremenu suspenziju Christiana Colemana zbog kršenja antidopinških pravila," objavio je AIU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTKAZIVANJE IGARA BILO BI RAVNO KATASTROFI: /

'Japanska, kao i svjetska ekonomija bile bi teško pogođene'

Image
OTKAZIVANJE IGARA BILO BI RAVNO KATASTROFI: /

'Japanska, kao i svjetska ekonomija bile bi teško pogođene'

Objavio na Twitteru

Samo nekoliko sati prije službene objave, Coleman je u izjavi na Twitteru otkrio kako mu prijeti suspenzija. U svom postu Amerikanac tvrdi kako je posljednji propušteni test u prosincu bio namjerni pokušaj antidoping dužnosnika da ga pokušaju uhvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coleman, koji je favorit za olimpijsko zlato u utrci na 100 metara u Tokiju, je najavio kako će se žaliti AIU-u, jer nema podataka o tome da je itko dolazio k njemu ili ga je nazvao. Kazao je kako je 9. prosinca bio u božićnoj kupovini optužujući antidoping agente da postavljaju zamku kako bi ga uhvatili.

"Nemojte mi reći da sam propustio test ako se prikradete mojim vratima, nema nikakvog zapisa da je itko došao kod mene", rekao je Coleman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam više nego spreman i na raspolaganju za testiranje, samo sam trebao primiti telefonski poziv", dodavši kako vjeruje da je ovo "pokušaj da me se natjera da propustim test."

Coleman je pobijedio na utrci na 100 metara na svjetskim prvenstvima u Dohi prošlog rujna s rezultatom 9.76, a u Dohi je osvojio zlato u utrci 4x100m. Ima i srebro na 'stotki' sa SP-a u Londonu 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Coleman nije niti trebao nastupiti u Dohi jer je i tada iza sebe imao tri propuštena testa.

Propustio se testirati 6. lipnja 2018., te 16. siječnja i 26. travnja 2019. godine. Međutim, izvukao se na tehnikalije. Naime, dokazao je kako je njegov prvi propušteni slučaj bio 1. travnja, a ne 6. lipnja, što je značilo da tri neuspješna testiranja nisu bila unutar 12 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo