NAJBOLJI HRVATSKI SKIJAŠ POČINJE NOVU SEZONU: / 'Htio bih se maksimalno dobro skijati u oba 'laufa', bez kalkulacija'

Image
Foto: Profimedia

Prije prekida zbog koronavirusa prošle sezone se u mjesec i pol dana triput penjao na pobjedničko postolje

17.10.2020.
13:00
Profimedia
VOYO logo

U nedjelju će u austrijskom Soeldenu najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić započeti novu sezonu Svjetskog kupa nastupom u veleslalomu, disciplini u kojoj je prošle sezone ostvario svoju prvu pobjedu i završio kao treći u ukupnom redoslijedu.

Zubčić je trenutačno drugi na FIS ljestvici veleslalomaša, iza Francuza Alexisa Pinturaulta, a 27-godišnji Zagrepčanin vjeruje da je spreman za tradicionalno otvaranje sezone u Soeldenu, gdje je prije osam godina imao debitantski nastup u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blistao prije pauze

"Očekuje nas nešto malo drugačije otvaranje sezone, jer neće biti publike, neće biti navijača. Super se osjećam, dobro skijam, čini mi se da sam u solidnoj formi i jedva čekam da sezona krene", poručio je Zubčić uoči svog 105. nastupa u utrkama Svjetskog kupa.

Image
Foto: Profimedia, abrice COFFRINI / AFP
Image
Foto: Profimedia, abrice COFFRINI / AFP

Filip Zubčić

Zagrepčanin je zablistao u drugom dijelu prošle sezone, prije nego što će ona biti prekinuta zbog pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa, kad se u mjesec i pol dana triput penjao na pobjedničko postolje osvojivši drugo mjesto na veleslalomima u švicarskom Adelbodenu i austrijskom Hinterstoderu te ostvarivši svoju prvu pobjedu u japanskoj Naebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od favorita u veleslalomu

Zahvaljujući tim rezultatima Filip je u trenutku prekida sezone bio na trećem mjestu među veleslalomašima sa 368 bodova i u borbi za Mali kristalni globus, a sa 475 bodova je bio 14. u redoslijedu za Veliki kristalni globus.

Dostigavši punu natjecateljsku zrelost, Zubčić u ovu sezonu ulazi kao jedan od favorita za najviše plasmane na veleslalomskim utrkama, a svoju skijašku svestranost će moći i dalje dokazivati i u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prvom sedmoricom

Dosadašnji nastupi u Soeldenu Zubčiću nisu donijeli puno razloga za veselje, jer se samo jednom našao u drugoj vožnji i među osvajačima bodova, kad je 2015. završio na 12. mjestu. Triput se nije uspio plasirati u drugu vožnju, a dvaput je ostao bez plasmana u prvoj, što je bio slučaj i prošle sezone.

No, sada će imati i prednost boljeg startnog broja, jer će startati među prvom sedmoricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče mojih ciljeva, htio bih se maksimalno dobro skijati u oba 'laufa', bez kalkulacija. Mislim da onda ni rezultat neće izostati", zaključio je najbolji hrvatski skijaš.

Prva vožnja veleslaloma u Soeldenu na rasporedu je u 10 sati, a druga će započeti u 13.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo