NAJJAČA JE! / Najbolja hrvatska gimnastičarka, Ana Đerek, uzela zlato i broncu na Svjetskom kupu: 'A pitala sam se, treba li meni ova sprava'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Splitska olimpijka i to dvostruka, članica GK Marjana, već u petak u kvalifikacijama pokazala je da je i više nego spremna za međunarodnu sezonu

29.5.2022.
18:46
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek osvojila je dvije medalje na Svjetskom kupu u Varni - zlato na gredi, a potom i broncu na parteru.

Nakon jučerašnjeg srebra Matea Žugeca na konju s hvataljkama, Hrvatska se iz Bugarske vraća s kompletom medalja što je sjajna najava Svjetskog kupa u Osijeku koji nas čeka od 9. do 12. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska olimpijka i to dvostruka, članica GK Marjana, već u petak u kvalifikacijama pokazala je da je i više nego spremna za međunarodnu sezonu. Na svom prvom natjecanju ove godine s obje nove vježbe i na gredi i na parteru, finala je izborila s trećim ocjenama. A onda danas u finalu zasjala još više. Zlato na gredi Ana Đerek osvojila je poprilično uvjerljivo, s ocjenom 13,300 ispred srebrne Finkinje Maise Kuusikko (13,000) te brončane Francuskinje Aline Friess (12,450).

Image
OPREZ, JAKO VRUĆE /

Naša najseksi sportašica raplamsala maštu fanovima: Nijedan muškarac ne može ostati imun na ovo

Image
OPREZ, JAKO VRUĆE /

Naša najseksi sportašica raplamsala maštu fanovima: Nijedan muškarac ne može ostati imun na ovo

"Prezadovoljna sam, presretna i preponosna što sam danas pokazala. Ovo je moje prvo zlato na Svjetskom kupu na gredi i dok je himna svirala potekle su suze radosnice, više iz razloga nekako ovo zlato na gredi došlo nakon težeg perioda treniranja te sprave. Od početka godine s jedne strane je toliko treniram, a s druge strane toliko mrzim da mi je ovo došlo “ka’ budali pleska”. Nagrada za sve ove mjesece borbe sa ‘treba li meni ova sprava, zašto je toliko radim, zašto ovo ne ide na bolje’… Toliko sam ponosna, jer imam novi naskok, novi saskok. Da mi je netko početkom godine rekao ‘raditi ćeš D saskok na gredi’, rekla bih ‘pa ti si lud, ja to nemam u sebi’. Na kraju eto imam jedina taj saskok na ovom natjecanju. Na to sam najponosnija," kazala je dvostruka medaljašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon jednog postolja, došlo je i drugo. Bronca na parteru zahvaljujući ocjeni 12,900. Slavila je Francuskinja Aline Friess (13,000), dok je srebrna Mađarica Greta Mayer (12,950).

"Parter je mogao biti bolji, imam ja boljih vježbi, ali da kažem da sam nezadovoljna, bila bih luda. Odradila sam ponovno vježbu, s manjim greškama, ali s obzirom da je prije toga bila greda koja je odradila svoje i psihički i fizički, opet sam iščupala parter. Koliko god sam bila umorna. 12,900 je dobra ocjena, bronca je predobra medalja. Zadovoljna sam," dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana je u karijeri uključujući Varnu imala 29 finala na turnirima Svjetskog kupa, a sada je na 15 osvojenih medalja. Hrvatskoj gimnastici pak popravila je ukupne brojke i naša ženska gimnastika trenutno ima 123 finala na SK i 7 zlata, 16 srebrnih i 15 brončanih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo